Tattadaa, tässä ohje ”Tomaatti-sinihomejuustoquichen” valmistamiseen à ls Glorian Ruoka&Viini -lehti. Kuvan piirakka on siis ”ommotekkoo” ja annos puolitoistakertainen, mutta muuten tunnollisesti lehtiohjeen mukaisesti valmistettu (no vähän venkoilin mustapippurin ja suolan kanssa…).

Tomaatti-sinihomejuustoquiche Glorian Ruoka&Viini -lehden tapaan
(noin 10 palaa)

pohjataikinaan:
3 dl vehnäjauhoja
75 g voita
1 kpl kananmunan keltuainen
noin 1 rkl kylmää vettä
täytteeseen:
300 g erilaisia tomaatteja
100 g sinihomejuustoa
200 g maukasta juustoa (esim. mustaleimaista emmentalia)
3 kpl kananmunaa
3 dl kuohukermaa
(suolaa ja mustapippuria myllystä)

Valmista ensin pohjataikina: nypi jauhot ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuainen ja vesi, sekoita taikina tasaiseksi. Kääri taikina tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin noin 15 minuutiksi.

Kuumenna uuni 200 C. Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuokaan. Nosta piirakalle taikinasta reunat. Esipaista piirakkapohjaa noin 10 minuutin ajan.

Viipaloi tomaatit. Viipaloi tai murenna sinishomejuusto. Jätä odottamaan.

Raasta voimakasmakuinen juusto kulhoon. Sekoita kananmunat ja kerma joukkoon (mausta ainakin mustapippurilla). Kaada seos esipaistetulle piirakkapohjalle. Asettele sinihomejuusto ja tomaattiviipaleet juustoseoksen pinnalle.

Säädä uuni 175 C ja kypsennä piirakkaa noin 35 minuutin ajan. Jos piiras tummuu liikaa, laita päälle folio.

Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja tarjoa raikkaan salaatin kera.
Tässäpä vielä syy reseptin julkaisemiseen eli tänään ilmestyneen Gloria R&V:n Instagram-viritys, jonne oli poimittu mukaan Rouva Raadelman toteutus piirakasta. Olipa kiva yllätys nähdä kuva printattuna!

Tomaattipiirakkaa nam
Tomaattipiirakan ohjeista ei kyllä tässä blogissa ole varsinaisesti pulaa:

Mutta ainahan joukkoon mahtuu uusi tulokas. Pidän kovasti kaikenlaisista quiche-tyyppisistä pikkusuolaisista. Ne ovat juuri sopivan maistuvia iltapalaksi.

Ihanaa loppuviikkoa ja kuulemisiin!