magnolia_b1 (1024x677)

Rouva Raadelman blogi ei suinkaan ole muuttumassa ruoka- yms.aiheisesta kasviblogiksi, mutta kun nyt sattui käymään niin, että saimme eilen Herra R:n kanssa huikean magnolian oksan, niin pakkohan siitä oli ottaa kuvia.  Poikkesimme siis maailman ihanimpaan Kukkakauppa Katariinaan, joka oli voittanut viime viikonlopun Turun häämessujen kauneimman morsiuskimppu-kilpailun. Luultavasti magnoliaoksat olivat olleet messusomisteena, koska niitä oli melkoisen runsaasti myymälän takahuoneessa.

magnolia_p1 (631x1024)

Yksi niistä majailee nyt olohuoneessamma ja oli jopa avannut kukan yön aikana! Olen aina ollut kateellinen Rva Uchimurinalle eksoottisista kukkaihanuuksista, ja vihdoinkin on vastinetta niille meilläkin.

magnolia_4 (1024x681)

Onpa harvinaisen herkkä kukinto sillä.

sitruunatorttu_lahik_ (1024x914)

Keväistä meininkiä on tässäkin: Turun Sanomien blogissani on nyt ohje 30 annoksen sitruunatortulle, jos joku teistä sellaista kaipaa. Perusohjehan löytyy täältä Sitruunatorttu-ohjeesta.

Eipä siis muuta kuin kevättä odottelemaan!

4 kommenttia artikkeliin ”Keväänodotusta

 1. Ihanaa kevät tulee ja parisataatuhatta kesävierasta Muumimaahan. Ei paha!
  Kevättä odotellessa ja metsästyskauden ollessa meneillään kysynpä löydätkö resepteistäsi/takaraivostasi hyvän riistareseptin. Pakastimessa on lapseni ampuman peuran paisti ja -ulkofilepalaset enkä oikein tiedä mitä niistä tekisin. Herkkusuuna aion kokeilla tuota sitruunatorttua. Näyttää se sen verran hyvännäköiseltä, että viikonloppuna herkutellaan.

  1. Peuran paistista voisi tehdä routapaistia, kun se on jo jäässä valmiiksi. Ohje löytyy täältä: https://rouvaraadelma.com/2011/10/29/routapaisti/ Toinen vaihtoehto olisi patapaisti, sillä peura kaipaa mielestäni jotakin ”lite till” eli rasvaa. Olen suunnitellut patapaistin postaamista joulusta asti, kun tein ensimmäisen version vuosikausiin. Eli se saattaa nousta blogiin tässä lähiaikoina.

   Omaan makuuni iskee savustettu peuran paisti, mutta sen teettämiseksi pitäisi lihaa olla useampi kilo. Jos on, niin suosittelen Someron palvaamoa: http://www.someronpalvi.fi/

   Peuran ulkofileestä taas voi tehdä melkein mitä tahansa ihan naudan ulkofileen tapaan. Herra R:n veli on paistanut siitä huikean hyvät pihvit, jotka kruunasi kermakastike. Täytyy myöntää, että en ole mikään kaksinen riistakokki.

   Mutta tuo sitruunatorttu on kyllä hyvää! Sunnuntai-sitruunatuorejuusto on edelleen paras tuote omassa sarjassaan. Suosittelen. Ja tortun kanssa maistuu Limoncello mitä mainioimmalta. Nam ja slurps! Makoisaa loppuviikkoa ja viikonvaihdetta vielä rauhalliseen, muumittomaan Naantaliin!

 2. Kiitos! Kylläpä puhutteli tuo kaunis kuva magnolian oksasta. siinä ei ole mitään liikaa. Yhden oksan ikebana!

  1. Olipa kauniisti muotoiltu tuo ”yhden oksan ikebana”, kiitos! Magnolia pukkaa parhaillaan toista kukkaa. Niiden pitäisi kuulemma tuoksuakin, joten jännittyneenä jäämme odottamaan huomista.

Comments are now closed.