Tässäpä jälleen vinkkiä viikonlopuksi: possun kyljyksiä, jotka saavat ensin pintaansa sinappihunnun ja päätyvät sitten kermakylpyyn. Ohje on kotoisin äidiltäni, jonka vuoksi nämä kyljärit tunnetaankin meillä nimellä ”Anopin kyljykset”.

SINAPPISET POSSUNKYLJYKSET

8 kpl porsaan kyljystä
n. 1 dl sinappia (entistä Turun Vihreää sinappia)
n. 1 tl suolaa
n. 0,5 tl valkopippuria

n. 3 dl kuohukermaa

paistamiseen: rypsiöljyä ja voita

Kuivaa kyljykset talouspaperilla. Leikkaa sivusilavaan tarvittaessa muutama viilto, jotta kyljykset eivät käperry paistettaessa. Ripota kyljyksille suolaa ja valkopippuri. Sivele sen jälkeen kyljyksiin reilu kerros sinappia. Molemmat mausteet siis kauttaaltaan kyljyksiin!

Laita uuni lämpenemään 200 C. Kuumenna paistinpannu ja sulata siinä nokare voita. Lisää ruokaöljyä niin, että pannun pohja peittyy. Paista kyljyksiin kaunis ruskea pinta. Nosta kyljykset uunivuokaan. Kaada niille kerma ja siirrä uuniin.

Kypsennä noin 30 minuuttiia 200 C lämmössä. Laske sitten uunin lämpötila noin 150 C. Nyt voit jatkaa kypsentämistä rauhassa, kunhan välillä tarkistat, ettei paistos ole aivan kuivahtanut. Paistoaikaa saa kertyä mielellään tunti.

Tarjoa lisäkkeenä perunamuusia ja purkkiherneitä (taas!).

Tämä on ihan kelpoa arkiruokaa. Varmasti jokin salaatti sopisi lisäkkeeksi myös, mutta kotimaisten vihannesten kilohinnat ja maku alkavat olla sitä luokkaa, ettei niihin tule ryhdyttyä.

Olen tänään pusertanut ihkaensimmäisen ”kaupallisen” Internet-sivuston sellaiseen kuntoon, että sen voisi luovuttaa asiakkaalle. Yksi swf-tiedosto täytyy vielä korjata, mutta en enää kerta kaikkiaan jaksanut edes avata sitä tänään. Ei ollut mikään helppo rasti tämä ensimmäinen kierros. Jospa seuraavat syntyisivät edes vähän helpommin?

Eikä tällaisina työpäivinä kyllä ehdi tuntea mitään intohimoja ruoanvalmistusta kohtaan. Hyvä, että jotakin pötyä saadaan pöytään. Vaan jahka ehdin, palaan muutamien suunnitelmieni kanssa. Näihin kuviin, näihin tunnelmiin!

4 kommenttia artikkeliin ”Kermassa haudutetut sinappikyljykset

  1. Hyvältä näyttää ja varnasti myös maistuu! Innostuin kerran itse kokeilemaan vastaavaa, sillä erotuksella, että sinapin sijaan käytin Colmansin sinappijauhetta, jota hieroin kyljyksiin ennen niiden ruskistamista. Idean bongasin Jamie Oliverilta. Sekin toimi mainiosti.

    1. Eli vaikuttaa tämäkin ohje sellaiselta globaalilta ratkaisulta! Meillä niitä syötiin 1960-luvulla, tai ainakin niin pitkälle kuin muistan.

Comments are now closed.