Heinäkuu! Keskikesän parhaita juttuja ovat huikeat kausivihannekset, kuten nyt tomaatitkin. Wau niille!

Tomaatit ovat ihania aivan sellaisenaankin, mutta nyt parhaana satokautena niistä kannattaa värkkäillä muutakin ruokaa: Paholaisen hilloaMelanzane alla parmigiana-vuokaa tai vaikkapa Dijonin tomaattipiirakkaa. Sen ohjeen olen jo ainakin kertaalleen jakanut täällä blogissani, mutta tässäpä hieman tarkennettu resepti:

Dijonin tomaattipiirakka

pohjataikinaan:
200 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl raastettua emmental- tai parmesaanijuustoa
1 tl leivinjauhetta
1 kpl kananmuna

täytteeseen:
noin 3 rkl Dijonin sinappia
3 dl raastettua emmental- tai parmesaanijuustoa
noin 7 kpl kypsää, makeaa tomaattia viipaloituina
merisuolaa ja mustapippuria myllystä
noin 1 rkl oliiviöljyä

pinnalle: tuoretta basilikaa

Valmista pohjataikina: sekoita ainekset keskenään monitoimikoneessa tai käsin. Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla. Nosta piirakkavuoka jääkaappiin odottamaan.

Kuumenna uuni 200 C.

Levitä piirakkapohjalle sinappi. Sitä saa olla reilusti! Ripota juustoraaste sinappikerrokselle ja nostele pinnalle tomaattiviipaleet. Mausta ne kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Lirauta piirakalle vielä tilkka hyvää oliiviöljyä.

Nosta piirakka uuniin ja kypsennä sitä puolisen tuntia. Viimeistele tomaattipiirakka runsaalla basilikasilpulla. Nauti haaleana viileän valkoviinin kera.

Tämän samaisen ohjeen pääsin toteuttamaan Kotiblogit-lehden kesänumeroon. Itse asiassa lehdestä löytyy keskikesään sopiva ateriakokonaisuus…


… joka rakentuu paitsi tuolle tomaattipiirakalle, myös grillatulle lohelle ja marinoiduille mansikoille.


Kotiblogien kesälehdessä on muuten mahtava lukupaketti tomaatista: on viljelyvinkkejä, lajiketietoutta ja monenlaisia reseptejä. Suosittelen lämpimästi!


Ja tietysti aivan ihania sisustusjuttujaa, huoh. Varsin monissa sisustusartikkeleissa vilahtelevat kuormalavat ja niistä työstetyt huonekalut, kuten sohvat ja sängyt. Tattadaa, ollaan meilläkin trendissä mukana: rakas mieheni Herra Raadelmasta väsäsi näppäränä poikana meille terassipöydän kuormalavasta. Eikös ole hieno!


Syksyllä se pääsee sisätiloihin ja toimimaan kuvaustasona Rouvan erinäisille someprojekteille. Syksy tuntuu jo ajatuksenakin etäiseltä, joten eipä nyt ryhdytä siihen näin loman kynnyksellä. Sen sijaan lomakalenteriin voi merkitä kivan tapahtuman Liedon Ilmarisissa, nimittäin Åblogien kirpparin.


Rouva Raadelmalla on ilo päästä åbloggareiden ystävänä mukaan kirpputorille. Kuvaustarvikevarastoon on kertynyt jos jonkinmoista kippoa, kuppia ja tekstiiliä. Kierrätän niitä nyt, joten tervetuloa ostoksille! Samalla voi tutustua aivan huippukivaan Kotilaituri-myymälään, jonka valikoimiin kuuluu paitsi design-tuotteita myös käsityötarvikkeita.

Kuulemiin tällä erää ja aurinkoista heinäkuuta teille kaikille!