”Oma maa mansikka, muu maa mustikka” on tuttua juttua, mutta mitä tehdä muunmaalaisille mansikoille, jotka maistuvat lähinnä ei-miltään? No, laitetaan ne sitruunan mehu-sokeri -marinadiin noin tunniksi. Jopas maistuvat makoisilta!

Keväisin ja alkukesästä ihan tavallisesta lähimarketista voi löytää tämänkaltaisen laatikollisen mansikoita aivan kohtuulliseen hintaan. Jotkut niistä maistuvat sinällään hyviltä, jotkut eivät.

Klassisen ranskalaisen keittiön vinkillä tylsimpäänkin mansikkaan saa makua: sitruunan mehu ja sokeri tekevät saman ”makutempun” marjoille, jonka saa aikaan kunnollisesti merisuolalla ja tillinvarsilla maustettu keitinvesi varhaisperunoille.

Raikasta marjanmakua täydentää somasti mascarponevaahto, joka sekin valmistuu suunnilleen kahdella ranneliikkeellä. Tässäpä ohjetta:

Marinoituja mansikoita ja mascarponevaahtoa

1 l mansikoita
0,5 dl sitruunan mehua
0,5 dl sokeria
(Limoncello-likööriä)

mascarponevaahtoon:

250 g mascarponejuustoa
1 dl kermaa
puolikkaan vaniljatangon sisus
1 rkl sokeria

koristeluun: sitruunamelissaa

Huuhtaise mansikat, valuta ja lohko ne neljään osaan. Kaada mansikoille sitruunan mehu ja ripottele joukkoon sokeri (lisää halutessasi tilkka Limoncello-likööriä). Nosta mansikat jääkaappiin, ja anna niiden maustua noin tunnin ajan.

Vaahdota mascarponejuusto ja kerma. Mausta vaahto vaniljan siemenillä ja sokeriripauksella (tai vaniljasokerilla). Siirrä vaniljainen vaahto pursotinpussiin, jossa ei ole tyllaa. Pidä vaahto jääkaapissa, ellet kokoa annoksia heti.

Kokoa annokset juuri ennen tarjoilua: pursota mascarponevaahdosta reilut rinkulat jälkiruokalautasille. Jaa marinoidut mansikat juustorinkuloihin. Koristele annokset sitruunamelissan lehdillä. Kyytipoikana maistuu käytetty Limoncello-likööri.

Sitruunan mehussa marinoidut mansikat sopivat kaikille, mutta jos haluaa tehdä aikuisten version samasta, voi marinadiin lisätä tilkan Limoncello-likööriä.

Tai Sambuca-likööriä, mutta sitten ollaankin jo ihan erilaisessa makumaailmassa. Ohje tähän ihanuuteen  löytyy blogistani (klik)

Viimeviikkojen uskomaton kesäisyys on jotenkin saanut mielialan sekaisin. Elämä on ihanaa – mansikoilla tai ilmankin! Raadelma vaikenee ja siirtyy viettämään aurinkoista sunnuntaita kotiterassille.

2 kommenttia artikkeliin ”Makua muunmaan mansikkaan

Comments are now closed.