tahmeat_possuvartaat1 (1280x864)

Raadelmassa vietettiin tannoin pienimuotoista luau-juhlaa, kun nautimme grillattuja tahmeita possuvartaita. Niissä kun sattui olemaan tuoretta ananasta, jonka maku syvenee grillissä suorastaan uskomattomaksi. Suosittelen 🙂

tahmeat_possuvartaat2 (1280x690)

Possunliha on marinoitu samanlaisessa tahmeassa soosissa, jota olen aiemmin käyttänyt broilerin maustamiseen. Ohje noudattelee muuten tuota kanaversiota, mutta jaoin marinadin kahteen osaan ja käytin toista puolikasta glazing-pohjana. En siis halunnut sivellä likimain kypsiä possupaloja marinadilla, koska mielestäni siinä piilee ristikontaminaation vaara. Kanareseptissä liemi kuumennetaan läpikotaisin uunivaiheessa, jolloin ongelmaa ei muodostu.

Tahmeat possuvartaat

n. 700 g porsaan kassleria
pala tuoretta ananasta
1-2 kpl paprikaa
1-2 kpl isoa sipulia (grillisipuli)

marinadiin:

0,75 dl mangochutneya
0,5 dl juoksevaa hunajaa
1 kpl limetin mehua
0,5 dl valkoviinietikkaa
0,5 dl chiliketsuppia
0,5 dl rypsiöljyä
1,5 dl soijakastiketta (Kikkoman
1 tl mustapippurirouhetta
1 kpl chilipalko

sivelyliemi/glazing:
puolet marinadista

2-3 rkl fariinisokeria

Paloittele porsaan kassler noin tulitikkulaatikon kokoisiksi kappaleiksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Jaa marinadi puoliksi ja laita possupalat toiseen puoliskoon maustumaan muutamaksi tunniksi. Siirrä jääkaappiin.

Sekoita toiseen marinadipuoliskoon fariinisokeria ja jätä odottamaan.

Lohko ananas ja huuhdeltu paprika, josta on otettu siemenet pois. Kuori ja paloittele sipuli lohkoiksi. Valuta possupalat marinadista. Kokoa vartaat: pujottele varrastikkuihin vuorotellen kaikkia aineksia.

Kuumenna grilli ja grillaa vartaat kauniin ruskeiksi. Sivele niille grillaamisen loppuvaiheessa makeaa sivelylientä.

Tarjoa possuvartaita raikkaan salaatin ja punaviinin kera.

nelivuotispaiva2014

Helteet vaan jatkuvat, vaikka muuta jo luvattiin. Arki muistuttaa lievästi kotiarestia, kun ulkona ei oikein jaksa hääriä eikä Arttu-koiraakin raatsi lenkittää + 30 C lämmössä. Niinpä olen puuhaillut netin ääressä ja päätynyt pyörittelemään numeroita.

Arvannette jo, mihin nuo luvut liittyvät?

  • Blogini täyttää ensi viikolla neljä vuotta. Printtasin huvikseni reseptilistan, ja huomasin, että ruokaohjeita on tullut julkaistua jo 348 kappaletta. Itse asiassa niitä on  vähän enemmän, sillä joistakin resepteistä on parannetut versiot samalla otsikkorivillä.
  • Artikkeleita eli blogipostauksia on kertynyt 572, inan enemmänkin, sillä kaikkein tyhmimpiä juttuja olen poistanut (ja sitä sorttia kyllä löytyisi lisääkin…).
  • Kävijämäärät pompsahtivat taannoin yli 200 000, mutta lukuun eivät sisälly noin 20 000 kävijää vanhan blogini ajoilta.
  • Kommentteja on noin 1500, mutta  sama juttu: siirtäessäni ”Keski-ikäinen rouva Varsinais-Suomesta”- blogin tänne Rouva Raadelmaan hävisivät kommentit bittiavaruuteen. En siis laittanut tuota epämääräisyyttä näkyviin.

Olen siis virittelemässä Rouva Raadelman nelivuotissynttäreitä. Aiemmin olen järjestänyt pienen blogikisan, mutta kiinnostaako se teitä?

Facebookin kautta tulee nykyään paljon enemmän palautetta (löytyy täältä https://www.facebook.com/rouvaraadelma) kuin blogin kommenttilootasta. Ai niin, en ole tainnut muistaa mainita, että Rouva Raadelmalla on myös Instagram-tili (löytyy tunnuksella rouvaraadelmasta).

Mutta: olkoon tämä pre-kisa! Haluatko osallistua Rouva Raadelman nelivuotissynttärikisaan?

Vastausaikaa on sunnuntaihin 10.8.2014 asti. Jos tulee enemmän kyllä-vastauksia, kisa järjestetään ja palkintojakin on luvassa. Kuulemiin siis!

3 kommenttia artikkeliin ”Tahmeat possuvartaat

Comments are now closed.