Water bubble and waves

Kesä alkaa pikku hiljaa taittua syksyä kohti, vaikka sään puolesta siitä ei ole merkkiäkään. Meidän kesälomaamme kuului jälleen sarja cocktail-kokeiluja, joista enin osa tuotti pettymyksen. Onneksi oli muutama onnistunutkin versio!

cavaa_lomanalkuun_2014 (1227x1280)

Loman alkajaisiksi nautimme cavat parvekkeella. Jaume Serra Brut sopii tähän tarkoitukseen loistavasti, eikä ole edes hinnalla pilattu.

gt_2014 (444x1280)

Vanha kunnon GT kuuluu kesään. Käytämme melko tavanomaista ohjetta siihen: 4 cl giniä, jäitä, sitruunaa ja niin paljon tonic-vettä kuin lasiin mahtuu.

negroni_2014 (955x1280)

Negronia päätimme kokeilla, koska tulimme hankkineeksi Camparia yhteen ruokalajiin (jota ei koskaan tehty!). En vieläkään oppinut pitämään katkerosta, mutta onneksi se kuuluu Herra Raadelman suosikkeihin. Ei siis mennyt drinkki hukkaan vaan mieheen! Negroniin tulee tasamäärät giniä, Camparia ja punaista vermuttia.

dry_manhattan_2014 (999x1280)

Epäonnistuneen juhannuskokkailun seurauksena viinakaappiimme päätyi myös pullo bourbonia. Siitä teimme Dry Manhattanit, ja tämä jo maittoi Rouvallekin. Cocktailiin tulee 2 osaa bourbon-viskiä, yksi osa punaista vermuttia ja pari tippaa angostuuraa. Nam. 

aperol_sprizer_2014 (827x1280)

Varsinainen hitti on kuitenkin ollut Aperol Sprizer! Se maistuu juuri sopivasti katkerolta, mutta on sen lisäksi raikas ja kevyt. Käytimme ohjeena Aperol-pullon etiketin versiota eli 2 osaa Aperolia, 3 osaa proseccoa, vähän kivennäisvettä ja paljon jäitä.

Nuo jääpalat on muuten tehty sellaisella kertakäyttöisellä jäämurskapussilla. Se o n todella kätevä, suosittelen.

 

Glass of ice water

Vettä on kulunut näillä helteillä litrakaupalla! Onneksi eräs elintarvikekauppaketju on masinoinut täksi kesäksi kivennäisvesitarjouksen, jonka ansiosta meillekin on kannettu pullovettä myyntierittäin. SodaStreamer on saanut viettää kesälomaa sekin. 

Red Beer - Saison

Olutta ilman ei yksikään hellepäivä ole päättynyt, eikä paljon sateisempikaan. Karhu on ollut suosikkimme jo jonkin aikaa. Aah sitä viileän oluen ensipuraisia! Päivä pulkassa ja aika rentoutua.

punaviini_essence (600x600)

Ja illemmalla lasi punaviiniä. Tai kaksikin. Olemmekin hyvin punaviinimarinoituja tässä vaiheessa kesää!

vesimelonisohjo1

Nyt, kun loma on päättynyt, aloitimme aamun vesimelonosohjolla. Tämä se on herkkua! Paloittelin neljänneksen melonista sekoituskulhoon ja jauhoin hedelmälihan hienoksi ihan tavallisella sauvasekoittimella. Pieni liraus sitruunan mehua maustamaan ja ääntä kohti. Ihan parasta!

Vaan nyt aamukahville ja kohti uutta hellepäivää. Aurinkoista tiistaita teille kaikille!

6 kommenttia artikkeliin ”Lomajuomia

  1. Aperol sprizer on maistunut täälläkin! Kaunis tuo metallivati!

    1. Joo, en yhtään ihmettele, että siitä on kohkattu jo parinakin kesänä. Vati on Askon alesta ja lienee alumiinia, jotenkin oudolla tavalla kiva!

  2. Näillä helteillä janoa pukkaa. Vissyä ja vettä menee, ja pitää sitä myös nauttia hyvistä drinksuista loman khunniakshi, hik…
    Siitä tulikin mieleen, että viime tankkauksesta on aikaa ;o) Aurinkoista loppuviikkoa!

Comments are now closed.