haukikvenellit2 (1046x1280)

Onpahan taas ollut viikkojen viikko. Sen parasta antia taisi olla kuitenkin torstainen ateriamme: valmistin meille Safkan haukipullia. Voi mahdoton, kuinka joku ruoka voi olla herkullista!

haukikvenellit1 (1280x820)

Haukipullat Safkan tapaan

haukipulliin:
450 g haukifileetä
1 keltuainen
1 tl suolaa
valkopippuria
pari tippaa Tabascoa
1 rkl sitruunanmehua
2,5 dl kermaa
1 dl creme fraichea
keittämiseen: vettä ja suolaa

Mornay-kastikkeeseen:

30 g voita
30 g vehnäjauhoa
0,5 l täysmaitoa
suolaa
ripaus valkopippuria
0,5 tl muskottipähkinää
2 dl raastettua voimakasta emmentalia tai comtejuustoa
3 kananmunankeltuaista

pinaattilisäkkeeseen:
200 g pinaattia
1 rkl voita
1 sipuli
1 dl kermaa
sitruunanmehua
suolaa ja pippuria

Sekoita hauki, kananmunakeltuainen ja mausteet monitoimikoneesa parin minuutin ajan. Lisää kerma ja creme fraiche ja sekoita vielä minuutti. Siirrä massa kylmään 20 minuutiksi.

Valmista sillä välin Mornay-kastike: Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja kypsennä 5 minuuttia. Lisää kuuma maito ja sekoita hyvin koko ajan, kiehuta ja keitä varovasti 5 minuuttoa. Mausta ja lisää juustoraaste. Siirrä pois hellalta ja sekoita keltuaiset joukkoon.

Kuumenna laakeassa kattilassa noin litra vettä. Mausta se noin ruokalusikallisella merisuolaa. Muotoile kvnellejä lusikoiden avulla ja kypsennä ne melkein kiehuvassa vedessä noin 3 minuuttia, ja siirrä ne voideltuun uunivuokaan.

Kaada kastike kalapullien päälle ja gratinoi kuumassa uunissa 10 minuuttia.

Valmista pinaattilisäke: Freesaa pinaatti ja sipulit voissa pari minuuttia, lisää kerma ja mausta. Kypsennä vielä 4 min.

Resepti: Hanna ja Alexander Gullichsen

haukikvenellit3 (1280x693)

Haukimureketta olen valmistanut aiemmin, mutta kvenellit tai pullat ovat jääneet kokeilematta.

Mornay-kastike toi ruokaan juuri sopivasti täyteläisyyttä. Hauki on niin vähärasvainen kala, että kermaa sille on annettava, mutta juusto tuo rasvaisuutta aivan omalla tavallaan. Comte-juustoa en meidän lähikaupasta löytänyt, mutta pitkään kellaroitua mustaleimaista emmentalia oli.

Pinaattia ostin tällä erää liian nihkeästi, ja siksipä tuo lempeä kasvislisäke jäi muusta annoskoosta vajaaksi. Nam, kuinka hyvää! Tämä kevät taitaa olla pinaattikevät Rouva R:n kokkailuhistoriassa. Sen verran usein vihreää ihanuutta on tullut kokkailtua.

Harmi muuten, että Mediän Safkaa -teeveesarja oli niin lyhyt. Tykkäsin kovasti niin ohjelmasta kuin siinä valmistetuista ruoista.

Raadelma_27032014 (1280x825)

Kevät on puskenut päälle oikein reippaasti. Kuusistonsalmi on edelleen osittain jäässä, mutta meidän kohdallamme auki. Päivittäin on tullut tarkkailtua jäiden liikkeitä. Herra R. kiskoi jo parvekkeelle kalusteemmekin. Siellä on kivaa istuskella tuulensuojassa ja kytätä maisemia.

Tähän viikkoon ja kevääseen on sisältynyt myös oman säälittävän yritykseni ensimmäinen tilinpäätös. Kävimme torstaina tilitoimistossa täytättämässä veroilmoitusta. Olipa harvinaisen helppo homma! Reipas tappio auttoi asiaa. Olin kuitenkin aivan totaalisen puhki tuon visiitin jälkeen. Olin pelännyt mätkyjä, mutta ne siis väistettiin tällä erää.

Viikon ikäviin tapahtumiin kuului päätös Turun Sanomien TS Ruoka-sivustosta irrottautumisesta. Turkkarissa aloitetaan yt-neuvottelut. Osalla ruokabloggareista ja myös minulla tuosta virisi ”moraalinen ongelma”. En minä ainakaan halua omalla ilmaisella sisällöntuotannollani olla vaikuttamassa ammattitoimittajien mahdollisiin irtisanomisiin. Rouva Raadelman Rakkaimmat reseptit -blogi jää siis arkistoon. Ensi viikolla hoidan vielä aiemmin sovitun kampanjakokkailun, mutta sitten lopetan TS-blogialustalla ja jatkan vain täällä omassa blogissani.

Että simmottos täällä. Nyt vaan aurinkoista lauantaita ja kuulemiin!

 

 

7 kommenttia artikkeliin ”Safkan haukipullia

  1. Hienoa noin suoraselkäinen toiminta bloggareiden taholta! Toivottavasti saitte paljon uusia uskollisia blogin seuraajia TS Ruoka -jakson ansiosta. Ja muitakin hyödyllisiä kontakteja!

  2. Aivan ihania ovat! Värkkäsin toissapäivänä näitä ja herra E totesi, että onhan hyvää, olen samaa mieltä. Kiitos taas hyvästä reseptistä.

Comments are now closed.