Viikonlopun ruokavinkkinä reilu pataruoka, josta löytyy sopivia makuja kaikenikäisille ja -kokoisille! Ohje on helposti moninkertaistettavissa, suurimmillaan olen tehnyt sitä noin kolmellekymmenelle henkilölle.

KREOLILAINEN PATA

(6 -8 annosta)
n.1   kg  porsaan sisäfilettä
n.250 g mausteista makkaraa (esim. bratwurst, kabanossi , chorizo tai  andouille)
pätkä meetwurstia (n. 50 g )

paistamiseen:  oliiviöljyä ja voita

1 – 2  kpl paprikoita (punaisia)
1  purkki  hillosipulia (noin 150 g)
1  purkki  pikkuherkkukurkkuja =cornichon  (noin 200 g)
2  dl  mustia kivettömiä oliiveja
½ dl  vehnäjauhoja
mustapippuria
suolaa
valkosipulia maun mukaan
1 kpl laakerinlehti
noin 4 dl  kermaa

Paloittele porsaan sisäfile noin 1½ cm paksuiksi pikkupihveiksi. Leikkaa makkarat kolmeen-neljään osaan ja kuutioi meetwursti.


Ruskista lihapalat padassa tai paistinpannussa molemmin puolin, paahda makkarat. Lisää pataan suikaloitu paprika ja valutetut hillosipulit, pikkukurkut ja mustat oliivit. Mausta ainekset ja ripota vehnäjauhot joukkoon. Lisää hetken kuluttua kerma vähitellen kastikkeen sakeutta tarkkaillen. Osan kermasta voi korvata laimealla lihaliemellä.

Hauduta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Tarkista maku (hillosipulin lientä voi käyttää maun terästämiseen). Tarjoa riisin ja raikkaan salaatin kera.

Älkää vaan kysykö, miksi ruoan nimi on kreolilainen pata! En tiedä. Ohje on bongattu aikoinaan Gloria-lehdestä, mutta olen muokannut sitä vähän.

Mukavaa viikonlopun alkua, meillä alkaa siivouspäivä NYT!

6 kommenttia artikkeliin ”Viikonlopun ruokavinkki: Kreolilainen pata

  1. Muistaakseni tämä oli jonkin purjehtivan perheen suosikkiruoka juuri siksi, että se on helposti muokattavissa matkaan sattuneiden raaka-aineiden mukaisesti.

 1. Hei,
  Meillä valmistettiin kreolilaista lihapataa sunnuntairuoaksi. Herra Hurmis on melko epäluuloinen uusien ruokien suhteen muttä tätäpä upposi toinenkin annos joten kiitos reseptistä. Seurailen taas ensi viikon ohjeita, jos vaikka Herra H:kin saataisiin opetettua syömään jotakin uutta.
  Terkkuja teille Hurmikselta.

 2. Hei!
  Meillä tehtiin tänään kreolilaista pataa ja hyvää siitä tuli. Lihana meillä oli Partasen karjalanpaistilihaa ja lisättiin vielä pieneksi potkuksi Naga Morich-chiliä. Sai mukavasti käytettyä jääkaapista hillosipuli- ja kurkkujämät. Pata tulvillaan makuja!

  1. Kivaa! Tuo on hyvä ohje ja toimii juuri mainiosti jääkaapin siivouksessa – ainakin meille kertyy oliiveja, maustekurkkuja ja hillosipuleita purkkien pohjille, jotka löytävät paikkansa kreolilaisesta padasta.

Comments are now closed.