petitfours_2 (1024x717)

Perjantaina, 8. maaliskuuta, vietetään jälleen kansainvälistä naistenpäivää. Ehkä se on vähän ”kulahtanut” merkkipäivä, kuten tämänpäiväiset HS ja Anna-lehti antoivat ymmärtää.

Rouvalla on kyllä aivan aito ja häkellyttävä muisto tyylikkäästä naistenpäivänjuhlinnasta reilusti yli kymmenen vuoden takaa. Työskentelin tuolloin naisvaltaisella osastolla. Päällikkömme, sivistynyt herrasmies, yllätti meidät naiset ja toi jokaiselle kauniin ruusun naistenpäivän aamuna. Ainakaan itse en ollut koko naistenpäivää siihen mennessä noteerannut, mutta sen jälkeen kyllä.

Kuten jo edellisen blogipäivityksessäni mainitsin, suuntaamme Herra R:n kanssa huomenna Paraisille. Siellä vietetään naistenpäivän iltaa moninaisen ohjelman voimin kello 18 – 21. Tervetuloa siis tapaamaan huikeaan Kelovee-myymälään, jossa olen luvannut antaa leivontavinkkejä kerrassaan mainioihin Kitchen Kraft-leivontavälineisiin liittyen.

Testasin Kitchen Kraftin silikonimuotteja jo muutama viikko sitten, kun leivoin cupcakeja. Hyvin toimivat! Tällä viikolla kokeilin aivan minikokoisia muotteja petit fourien valmistamisessa. Loistavasti sujui sekin, ja erityishuomiona vielä vuokien helppohoitoisuus: astianpesukone hoitaa puhdistuksen.

silikoni_petit_four_vuoat (1024x694)

Rouva Raadelman suosikkisuklaa on suolapähkinöitä sisältävä Snickers, joka lienee ainoa laatuaan. Olen jo jonkin aikaa sitten leiponut suklaakakun, jossa kinuski, tumma suklaa ja suolatut maapähkinät kohtaavat toisensa. Vaikka se oli hyvää, halusin vielä kehittää voimakasmakuisemman version. Niinpä päädyin petit fours-versioon, jossa suklaa on suklaata, kinuski kinuskia ja suolapähkinät ihan sellaisinaan.

Hajotin siis Snickersin ”atomeiksi” ja kokosin ne uudelleen. Tumma suklaa on mielestäni sitä parempaa, mitä suurempi kaakaon osuus siitä on. Nämä petit fourit on valmistettu 85 prosenttia kaakaota sisältävästä suklaasta. Suklaa on vain sulatettu hellävaroin,  ja sillä on silattu silikoniset petit four-muotit.

Kinuskin valmistin vanhalla luotto-ohjeella eli keittämällä kerma-fariinisokeriseosta tahmeaksi seokseksi. Kerman tulee olla kuohuversiota, mutta muuten ohje toimii kuin unelma: vetomitoissa käytetään yhtä paljon sokeria ja kermaa. Jäähdytettynä se vatkautuu huikeaksi vaahdoksi, jota on hyvä pursottaa.

Herkkupommin kruunaavat suolapähkinät.

petitfours_1 (1024x683)

Suklaa-kinuski-suolapähkinä petit fours

suklaakuppeihin:
100 g tummaa suklaata

kinuskivaahtoon:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria

pinnalle: suolapähkinöitä

Sulata suklaa vesihauteessa. Kaada silikonivuokiin suklaata ja levitä se vuokaa kallistelemalla vuoan reunoille. Valuta ylimääräinen suklaa sulan suklaan joukkoon. Nosta silikonivuoat jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Lämmitä suklaa uudelleen juoksevaksi ja vala vuokiin toinen kerros suklaata. Nosta uudelleen jääkaappiin. Anna suklaan asettua muutaman tunnin ajan tai yön yli.

Mittaa kinuskivaahdon ainekset kattilaan ja kiehauta sekoittaen. Keitä kinuskia miedolla lämmöllä noin puoli tuntia. Jäähdytä kinuski aivan jääkaappikylmäksi, mielellään yön yli jääkaapissa. Vaahdota jäähtynyt kinuski sähkövatkaimella kuohkeaksi. Siirrä vaahto pursotinpussiin.

Irrottele suklaakupit silikonimuoteista. Pursota jokaiseen suklaakuppiin kinuskivaahtoa. Asettele lopuksi suolapähkinät kinuskivaahdon pinnalle.

4 kommenttia artikkeliin ”Naistenpäivän kunniaksi

  1. Ooooooo! ihanan näköisiä herkkuja 🙂 näitä taidankin testata viikonloppuna 🙂

    Ihanaa Naistenpäivää!

Comments are now closed.