Sauvajyvänen oli keitellyt viikonloppuna Julia Childin ohjeella ranskalaista sipulikeittoa, joka kuuluu Rouvan – ja aivan erityisesti – Herra Raadelman suosikkeihin. Ohjekin löytyy täältä blogista, ja aivan kuten Sauvajyvänen en minäkään siitä vaihda enää mihinkään kokeiluversioon.

Minipadat pääsivät siis meilläkin jälleen käyttöön. Annoskoko niissä jää tosin alkupalatasolle, mutta onko sillä niin väliä?

Teinkin sitten ylimääräisestä keitosta tuollaisen Herra R:n lellittelyversion, jossa oli huomattavan paljon leipää ja juustoa. Ei hän sitä jaksanut kuin rääpiä!

Tietokilpailu: mikä tämä on? Haa! Se on maailman kätevin tiskiharja, jossa on pieni säiliö astianpesuaineelle! Bongasin härvelin Stockmannilta, jonka kotitaloustarvikeosasto jaksaa yllättää. Sieltähän viimeksi löysin keittiöliinatelineen.

Tämä on siinä mielessä näpsäkkä harja, että sillä saa juuri pesaistua pannun tai kattilan pohjan ennen astianpesukoneeseen työntämistä. Meillähän ei mitään patatiskiä tehdä käsin, kaikki vaan koneeseen, kansi kiinni ja kuulemiin. No, valurauta-astiat sentään pestään käsin. Mutta joo, suosittelen tätä harjaa, johon kaiken lisäksi on saatavissa vaihtoharja.

Ja nyt projektin kimppuun, että saan osuuteni ajallaan valmiiksi! Kylmältä tuntuu sää, joten eipä ainakaan helle kiusaa keittiössä.

8 kommenttia artikkeliin ”Copy Cat

  1. rento ja tosi hyvännäköinen annoskuva ! me like

  2. Tuollaisen harjan minäkn tartten! Tosin minulla on universumin paras tiskiharja Eiringiltä, mutta tuollainen mistä saa annosteltua pesuainetta – sellaisen tahdon! 🙂 Menen ensi kuussa pääkaupunkiseudulle, oliskohan Jumbon Stokkalla tuota?

    1. Se taisi olla kaiken lisäksi jokin jäsenetutarjous tässä kuussa, joten voisin kuvitella, että löytyisi valikoimasta. Hintaa oli noin 7 euroa. On kyllä näpsä, ja mikä parasta, ei tarvitse pitää pesuainepulloa näkösällä (meillä kun on avokeittiö, josta näkyy melkein kaikki olohuoneeseen).

  3. Kyllä minäkin tyytyväisenä kopioisin tuollaisen idean! Nuo padat ovat kyllä veikeät.
    Onko tuo harja siis myös ergonominen? 🙂

  4. Kiva että teit keittoa heti 🙂 Tosiaan oli hyvää, vai mitä. Selvästi tuo koko on alkupaloille sopiva, mittasin että reilu pari desia menee siihen. Kunhan alkaaa taas tavalliset kotiviikonloput, pitää kokeilla kaikkea kivaa niissä.

    1. Kyllä ei ole Julia Childin sipulikeiton voittanutta! Ihan paras ohje. Sinun vinkistäsi laitoin soppaan Jaloviinaa – hyvin toimi!

Comments are now closed.