Seuraan suhteellisen säännöllisesti erään vähän päälle 20-vuotiaan nuoren neidin life style-blogia. Hänellä on tapana otsikoida shoppailulöytöjensä kotiutuksesta kertovia päivityksiään ”New in”. Ja minua brontosaurusta harmittaa, kun ei ole mitään vastaavaa omassa elämässä.

Hah! Nytpä on! Mainitsin jo aiemmin, että päätimme Herra kanssa järkeistää keittiömme työvirtoja.  Tavoitteena oli saada inasen enemmän vapaata työskentelytilaa.

Tuumasta toimeen: siirsimme alkajaisiksi kahvikeittimen pois jääkaapin vierestä, jonne nyt vapautui paikka voileipäpisteelle. Siinäpä on kätevää väsätä aamuleipiä, kun voi levitteet ynnä muut ottaa rennolla liikkeellä viereisestä jääkaapista.

Ja, kuten huomaatte, keittiön kaikki juomalaitteet asettuivat vasemmalle. Kahvinkeitin sattuu avautumaan nyt niin, että oikeakätisen on nyt  helpompi kaataa sinne vettä. Kuplavesikone on sivummalla ja varastosta haettiin vedenkeitin aamuteetä ynnä muuta kiehuvan veden tarvetta tyydyttämään.

Sitten vähän jotakin pinkkiä: löysin Stockmannilta tämmöisen kivan telineen, jolla saa keittiöliinan siististi kuivumaan pesualtaan sisäpuolelle. Ei siis loista enää olohuoneeseen asti. Ja on ihan ihqu!

 

Syyllinen näihin muutoksiin piileskelee kahvinkeittimen ja kuplavesilaitteen välissä. Ja sehän on upouusi monitoimikone. Tadaaa!!!!

En tiedä, monesko tämä Kenwood on laatuaan, tai siis Kenwoodeista ensimmäinen mutta monitoimikoneista vaikka kuinka mones.

Rouvalla on vähän paha tapa käyttää koneita ultimatumrasitusta testaillen, ja niinpä noita raastimia ja leikkureita on sitten kyysätty elektroniikkaromujen kierrätysasemalle sitä mukaa, kun sininen savu on noussut moottoreista. Ja Herra ilkkunut vieressä… Voisin tietysti avata vedonlyöntipisteen: kuinka monta viikkoa/kuukautta/vuotta Kenwood tulee hyrisemään nurkassaan?

Jotta juttu ei vaikuttaisi liian mehevältä, on tässä kuva tämänpäivän leipomuksista eli kuivakakku. Helsingin Sanomien Ruokatorstain palstalla oli jokunen aika sitten tarina pähkinäisestä kuivakakusta. Päätin kokeilla sitä, ja voi veikkoset, ihqua tämäkin – mutta toki erilailla kuin keittiöliinateline!

4 kommenttia artikkeliin ””New in”

  1. Vaikuttaapa kätevältä tuo teline, kaikkea sitä keksitään! Ja kiva kuulla, että pähkinäkakku oli ihqua: minäkin nimittäin nappasin reseptin Hesarista talteen ja ajattelin sitä testata, jahka kesäkiireiltä ennätän. : )

    1. Teline on paitsi kätevä, myös näppärä ”asentaa” eli se kiinnittyy magneeteilla, jotka laitetaan tiskialtaan ulkopuolelle. Ei siis tarvitse porailla reikiä tmv., ja telineen saa myös ihqusti irti suursiivoustoimenpiteitä varten.

      Ja kakku oli todella hyvää ilman siihen kuuluvaa mansikkakastikettakin!

  2. ihqua rationalisointia! arki on paljoltikin hauskempaa, kun asiat käy ’oikein päin’ heti aamukaffista pitäen…

    1. Niin on! Ja hommat etenevät nyt oikealta vasemmalle, eikä tarvitse pomppia eestaas. Henkilökohtainen energiatehokkuus paranee!

Comments are now closed.