Trallalalaa, vihdoinkin saimme Herra Raadelman kanssa ratkaistua kotimme pimeän kulman aiheuttaman ongelman. Se siis syntyi, kun alkukesästä vaihdoimme senkit olohuoneen länsiseinustalle ja valaistusratkaisut menivät uusiksi.

Ahkeran googlailun tuloksena tavanomaisista market- ynnä sisustustavaratalojen valaisinvalikoimista ei löytynyt mitään sopivaa. Kaikki kunnia Eero Aarnion tuplakuplille ja kaarivalaisimille, ne nyt eivät vaan napanneet. Yki Nummen ”Modern Art” kangasteli mielessä, mutta vähän pliisulta sekin vaikutti. Toisekseen, äidillä (minun antamanani joskus vuonna nolla) on se…

Turhautuneina ajelimme markkinakatsausreissulta jo kotiinpäin, kun ehdotin Herralle poikkeamista Piikkiön keskustaan Valaisin Grönlundin outlet-myymälään. Enpä olisi kuunaan kuvitellut, että S-marketin kellarista löytyy ziljoona toinen toistaan kauniimpaa valaisinta! Huikea valikoima!

Meille kotiutui sitten Sir Terence Conranin suunnittelema Stem-opaalilasivalaisin, jossa on kyllä niin paljon samaa muotokieltä (yökyökyök-sisustussuunnittekijajargonia) kuin Alvar Aallon ”Eskimonaisen nahkahousuissa” eli muun muassa Savoy-maljakkoina tunnetuissa tuotteissa.

Nyt on siis elämässämme ihan uutta valoisuutta!