Olen ajoittan kuolannut Matplatsenin Victorian iltapalakyhäelmiä, ja niistä erityisesti voileipäkakkuleivoksia. Nyt päätin lopultakin ryhtyä puuhaan.

VOILEIPÄKAKKULEIVOKSET
( 3 kpl)

12 kpl paahtoleipäviipeletta

täyte- ja pintamassaan:
1,5 dl kuohukermaa
0,5 dl majoneesia

täytteeseen 1:
puolet edellisestä
2 kpl kovaksi keitettyä kananmunaa
suolaa

täytteeseen 2:
0,5 dl kurkkumajoneesia
0,5 dl kinkkukuutioita

täytteeseen 3:
1 tlk tonnikalaa öljyssä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
suolaa, mustapippuria myllystä

reunoille:
2 dl muskattuja juustonaksuja

koristeluun:
n. 100 g katkarapuja
tilliä

Keitä kananmunat  ja jäähdytä ne. Valmista täyte- ja pintamassa: vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon majoneesia. Jaa massa kahteen osaan, siirrä toinen puolikasmassa jääkaappiin odottamaan.

Valmista täyte 1: sekoita puolikkaaseen kerma-majoneesimassaan kovaksi keitetyt kananmunat hienonnettuina. Mausta suolalla.

Valmista täyte 2: kuutioi kinkkua ja sekoita se kurkkumajoneesiin.

Valmista täyte 3: valuta tonnikala ja sekoita se tuorejuustoon. Mausta seos.

Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Lado leivinpaperilla peitetylle leikkulaudalle kolme leipäviipaletta. Jaa täyte 2 leiville. Paina toiset leipäviipaleet täytetyille leiville. Levitä nyt täyte 1 leiville. Peitä taas täytetyt leipäviipaleet uusilla ja levitä täyte 3 niille. Laita leivinpaperiviipale leiville, nosta päälle toinen leikkuulauta ja anna leipien vetäytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.

Siisti painuneiden voileipäkakkuleivosten reunat suoriksi. Levitä leivoksille pintamassa. Murskaa juustonaksut esimerkiksi morttelissa. Levitä mursketta leivosten  reunoille. Koristele leivokset sulatetuilla ja valutetuilla katkaravuilla sekä tillillä. Tarjoa tai laita jääkaappiin kevyesti peiteltyinä.

”Hyviä ovat” siteeratakseni umpipöhköä nakkimainosta. Eilinen perjantai meni puoliksi vapaapäiväksi, kun alkoivat viikon työt jo painaa askelta. Ihan huippua olla vaan! Ja siihen mielentilaan nämä leivokset sopivat oikein hyvin.

Nyt on sauna lämpenemässä, syyskauden ensimmäinen rosolli jäähtymässä ja possun uuniliha uunissa. Jääkaapista löytyy yllättäen myös kahta silliä ja yhdet maustesilakat. Sesonginvaihdokselta kuulostaa – ja sitähän se onkin.

Levollista lauantaita!

16 kommenttia artikkeliin ”Askartelunhaluisille: voileipäkakkuleivokset

 1. Täälläkin kiva lauantaitunnelma, työvuoro tehty jo aamusta varhain, sitten pyöräilty ja kaupoilla käyty, nyt on turskat espanjalaismarinadissa, kohta paistellaan 😀 Mukavaa lauantaiehtoota sinne!

 2. Söpösiä! Minä en tykkää askarrella muuten kuin ruuan kanssa. Kartongista ei ole tullut kaveria, enkä ole pahemmin yritellytkään. Tämmöisiä ruoka-askarteluja sen sijaan värkkäisin mielelläni. Tuo juustonaksuviritelmä on mielenkiintoinen!

  1. Juustonaksut ovat jotenkin käsittämätöntä massaa, mutta tähän ne sopivat oikein hyvin. Väri etenkin oli hyvä ja jopa säilyvä. Ei kyllä minulla pinna kestäisi suuremman määrän tekemiseen…

 3. No onpa hienoja. Eihän noita edes voi syödä, kun ovat niin kauniita!

  1. Voi voi, Herra R. kietaisi hyvillä mielin kaksi leivaria kitusiinsa. Totta puhuen, ihan mentiin värkkäilyn äärirajoilla. Sormet tuntuivat grillimakkaroilta noita katkiksia asetellessa!

 4. Pakko kysyä, miten nuo juustonaksut toimivat tuossa? Olen suuri juustonaksujen ystävä ja läpi vuosien olen aina rakastanut voileipäkakkua – myös silloin kun sillä ei ole ollut retroarvoa – mutta näiden kahden yhdistäminen ei ole kyllä tullut mieleen 😉

  1. Kyllä ne makunsa puolesta toimivat oikein hyvin. Rakennekin säilyi ihmeen napakkana, ja väri myös. Meillä nuo leivarit olivat jääkaapissa alle vuorokauden, joten en sitten tiedä, että mitä pidemmässä säilytyksessä niille kävisi. Matplatsenin Victoria suosii juustonaksuja voileipäkakuissaan reunakoristeena, ja ne näyttävät jotenkin niin raikkailta hänen kuvissaan. Siksi siis päätin kokeilla, mutta loput naksut kyllä lensivät poistoihin, kun ihmeellisesti pehmenivät.

 5. Onpa nättejä pikkukakkusia! Täytyykin joskus tehdä pieniä voikkarikakkuja. 🙂

 6. Näitä on pakko kokeilla! Olisko Mehis-alkupalaa?

 7. Hitsiläinen, herkun näköisiä leivareita! Ei ihan ensimmäisenä tulisi mieleen ripotella ruokaan juustonaksumuruja, kai se on kokeiltava… 😀

Comments are now closed.