Julia Child olisi täyttänyt 15. elokuuta tasan 100 vuotta. Ystäväni Mrs Uchimurina vinkkasi jenkkiläisen PBS food-televisiokanavan (ilmeisesti?) käynnistämästä kampanjasta, jolla juhlistetaan Juliaa.  Rouva Raadelmasta fanittaa Juliaa, kuten on ilmennyt useaan otteeseen täällä blogissakin.

Meryl Streep teki uskomattoman roolin Julia Childina elokuvassa Julie&Julia, jonka voisi katsoa uudelleen vaikkapa Julian merkkipäivän kunniaksi. Tosin olemme Rouvan Pirkanmaalta kanssa yksimielisiä siitä, että Julie oli täysin turha lenkki tuossa leffassa.

Streepin suoritus saa uusia ulottuvuuksia, kun katsoo aidon Julian esiintymistä tv-showssaan. Tässä pieni klippi, pidempiä ohjelmanäytteitä löytyy PBS.n Julia-sivustolta.

Julia Child oli muuten noin 185 cm pitkä ja hänen kengän kokonsa oli 42. Hmmm…

Voisihan tuohon haasteeseen tarttua ja ottaa ”Ranskalaisen keittiön salaisuudet” esiin parin viikon päästä!

6 kommenttia artikkeliin ”Julia Childin kunniaksi

  1. Julia kuuluu myös omiin suosikkeihin, täytyy koittaa muistaa rouvan merkkipäivä.

    1. Taidan ehtiä laittaa haaste postauksen jo tänään kun meillä herättiin kuudelta.

  2. Ihana idea tämä haaste, kiitos siitä! Oletko lukenut hänen kirjansa My life in France? Minä näin ensin elokuvan, ja tykästyin todella paljon siihen, mutta sen jälkeen luin kirjan, mikä on aivan mahtava, ja elokuva alkoi tuntua pliisulta, ja vähän harmitti ”totuuden muuntelu”. Kirjaa suosittelen kaikille!

    1. Enpä ole lukenut, pitääkin laittaa listalle. Monesti käy juuri niin, että leffa vaikuttaa lässähtäneeltä kirjan jälkeen! Minua jäi kiinnostamaan Childin pariskunnan avioliitto, kun elokuvassa se oli jotenkin kuvattu epäsuhtaiseksi. Ilmeisesti kirjasta löytyisi parempi kuvaus aiheesta?

Comments are now closed.