Keittiössä, kotona ja puutarhassa” -blogin Minna ja Rouva Raadelmasta tunnustautuvat suuriksi Julia Childin faneiksi. Siksipä  haastamme muut ruokabloggaajat – etenkin Top 100 ruokabloggaajat -osallistumaan Julian 100-vuotissyntymäpäivien juhlintaan ja kokkaamaan sekä julkaisemaan Julian suosikkireseptinsä 5.-15.8.2012 välisenä aikana.

Julia Childin syntymästä tulee 15.8.2012 kuluneeksi sata vuotta. Tämän kunniaksi PBS food-televisiokanava järjestää 5-15.8.2012 Cook for Julia -kampanjan. Kampanjatunnuksia voi käydä lataamassa tv-kanavan sivustolta, ja niistä sopivin on syytä liittää omaan blogiin haasteen ajaksi. Kaikki blogit, joissa on liitettynä ’CookForJulia’ tai ’Julia Child’ -tunnus bloggauksissaan, tullaan nostamaan erityishuomiolla esiin Top 100 listauksessa 100-vuotisjuhlien ajan. Top 100-ruokabloggaajien Julia-kampanja ei kuitenkaan liity suoranaisesti PBS food -kanavaan, olemme vain onkineet idean sieltä.

Rouva Raadelmasta -blogi sattuu viettämään elokuussa kaksivuotissynttäreitään. Päätin yhdistää sen juhlinnan Julian syntymäpäiväbiletykseen, ja niinpä kaikilla blogihaasteeseen osallistuvilla sekä Rouvan kommenttipalstalle 5.-15.8.2012 Juliasta ja/tai hänen ruokaohjeistaan kirjoittaneilla on onni päästä mukaan arpajaisiin!

Arvon 17.8.2012 eli blogini syntymäpäivänä kaksi settiä (=4 kpl) Heirolin keraamisia minipatoja, toisen bloggaajien kesken ja toisen kommentoijien kesken. Padoissa on sitten mukavaa tarjota ranskalaisen keittiön herkkuja, vaikkapa timbaaleja, gratiineja, keittoja tai mitä nyt mieleen tulee.

Nyt vaan penkomaan Ranskalaisen keittiön salaisuuksia, kattilat ja pannut esiin ja kokkailemaan!

32 kommenttia artikkeliin ”Blogihaaste: kokkaa oma Julia Childin suosikkireseptisi

 1. Kiinnostuin heti, mutta ainakaan minulla ei toiminut tuo linkki, mistä sen logon voisi poimia. Pitää etsiä jotain toista kautta. 🙂 Julia on suosikkini ja kokkailen silloin tällöin hänen ohjeillaan.

 2. Hauska idea! Ja yllytyshulluna on pakko kokeilla jotakin Julia Child -juttua, sillä uutta kokeilemalla niitä tulevia suosikkeja löytää (kun ei minulla vielä ole olemassaolevaa JC-suosikkia). Ennakoisin jotakin yrtteihin liittyvää…

  1. Ja nyt se on tehty! Päädyin kokeilemaan bruschettaa ja sepä olikin hyvä valinta – maukas ja yksinkertainen.

 3. Oijoi mikä palkinto, jo sen vuoksi olen mukana! JC on guru, keittokirjansa on mun ”go to”-opus aina, kun tulee tenkkapoo.

  1. Toivottavasti arpaonni suosii! Olen samaa mieltä, JC on todellinen alan guru. Jotkin raaka-aineet ovat omasta mielestäni kehittyneet sitten Julian aktiiviaikojen, ja teos voisi kaivata pientä tuoreutusta. Mutta klassikko on aina klassikko!

 4. Minäkin olen mukana haasteessa! Julia on yksi lempikokeistani, vaikka olenkin vähän myöhäisherännäinen. Vasta jenkeissä ymmärsin hänen arvonsa ja antinsa maailmalle 😉 Pitääkin alkaa tutkailla kirjoja, että keksi jotain kivaa kokattavaa.

 5. Olisi hauska idea kerätä haasteen lopuksi linkkilistaa meidän bloggaajien testaamista resepteistä! 🙂 Mahtaako olla liian hankala tehtävä? Jos vaikka kyselee niitä, ettei tarvitse tehdä salapoliisityötä?

  1. Hyvä ajatus, voisin laittaa kyssärin sekä s-postien kautta että blogiin. Linkkilistasta olis varmasti iloa meille kaikille!

 6. Testasin viime viikolla yhtä Julian reseptiä ja se löytyykin blogistani. 🙂 Ihana tuo palkinto! ^_^

  1. Hei Henskis ja tervetuloa mukaan JC-haastebloggaamiseen! Olet nyt mukana arvonnassa ja minipadat voivat olla omasi loppuviikolla…

 7. Huh kalkkiviivoille meni, mutta Julian Juustokohokas onnistui ainakin melkein täydellisesti.

 8. Osallistun haasteeseen ihan viime tingassa, iltasella tänään postaan reseptini 🙂

  Kiitos mukavasta haasteesta!

 9. Laitan blogiini vasta tänään reseptin, koska huomasin haasteen vasta tänään!: ( mutta haluan kuitenkin osallistua : )

  Sanna

Comments are now closed.