possunkyljykset_kermakylvyssa_2l

Rospuuton parhaita puolia on vähintään epävirallinen lupa nauttia täyteläisistä ruokalajeista. Kuten possunkyljyksistä, jotka haudutetaan kermassa mureiksi ja maukkaiksi. 

possunkyljykset_raaka_aineet_1

Olen tämän perheemme perinnereseptin jakanut blogissa jo aiemminkin, mutta siinä oli niin järkyttävät pokkarikameralla ja salamalla otetut kuvat, että oli pakko repostata juttu. ”Kermassa haudutetut sinappikyljykset” kun sattuvat olemaan yksi haetuimmista ruokaohjeista täällä Rouva Raadelman sivustolla.

Sinappiset possunkyljykset kermakylvyssä

8 kpl porsaan kyljystä
noin 1 dl sinappia (entistä Turun Vihreää sinappia)
1 tl suolaa
0,5 tl valkopippuria
3-5 dl kuohukermaa

paistamiseen: rypsiöljyä ja voita

Kuivaa kyljykset talouspaperilla. Leikkaa sivusilavaan tarvittaessa muutama viilto, jotta kyljykset eivät käperry paistettaessa.

Ripota kyljyksille suolaa ja valkopippuri. Sivele sen jälkeen kyljyksiin reilu kerros sinappia.

Laita uuni lämpenemään 175 C. 

possunkyljykset_ruskistettuna

Kuumenna paistinpannu ja sulata siinä nokare voita. Lisää ruokaöljyä niin, että pannun pohja peittyy. Paista kyljyksiin kaunis ruskea pinta.

possunkyljykset_uuniin

Nosta kyljykset uunivuokaan. Kaada niille kerma ja siirrä uuniin.

Kypsennä noin 30 minuuttiia 175 C lämmössä. Laske sitten uunin lämpötila noin 150 C. Nyt voit jatkaa kypsentämistä rauhassa, kunhan välillä tarkistat, ettei paistos ole aivan kuivahtanut. Lisää vuokaan tarvittaessa tilkka kermaa tai vettä. Paistoaikaa saa kertyä mielellään tunti.

possunkyljykset_kermakylvyssa_1

Tarjoa lisäkkeenä hyviä perunoita ja purkkiherneitä.

valotusta

Huomasitteko jotakin erikoista tämän postauksen valokuvissa? No minä ainakin. 

Tämä sinänsä suloinen myspys-hämäryys haittaa normaalia elämää, sillä yleensä laitan meille päivän pääaterian iltaviideksi. Jolloin on pussipimeää. Eikä kannata ikuistaa herkullistakaan reseptiä valokuvaamalla.

Vaihtoehdot ovat siirtyä kokkailemaan päiväsaikaan tai keksiä jokin kikka lisävalon aikaansaamiseksi. Hikeennyin täysin taannoisen bloggaukseni, sardelli-sipulipiirakan valokuvia ottaessani, ja päätin kaivaa jokunen vuosi sitten hankkimani studiovalosysteemin esiin. En osaa yhtään käyttää sitä, joten päätin aloittaa opiskelun osanen kerrallaan. Pelkkä sateenvarjovalokin jo paransi tilannetta 🙂

Joten jos joku teistä ihanista blogini lukijoista tietää jonkin vinkkipalstan tai kirjan tai jotakin, jossa opastetaan studiosalaman käyttämiseen, otan tiedon iloisena vastaan. Voin vaikka korvaukseksi vaivannäöstä lähettää tiedonlähteelle Cole&Masonin minimaustemyllyt.

glogimousse_naked_cake_2

Ja lopuksi vielä vinkki herkulliseen joululeivontaan: tein tällaisen Glögimousse Naked Cake -kakun ja reseptin yhteistyökumppanini Marli Glögien käyttöön.

Marli Glögien verkkosivut on uusittu, ja sieltä löytyy kivoja ideoita jouluvalmisteluihin, kokkailuihin ynnä muuhun sekä muun muassa glögin historiaa.

Toiveikasta torstaita ja silleen 🙂

3 kommenttia artikkeliin ”Sinappiset possunkyljykset kermakylvyssä

 1. Ihana retroherkku tuo kyljyspaistos, ja purkkiherneet kuuluivat meilläkin tuon ruuan kylkeen.
  Nakuilukakkusi on varmasti tosi monissa joulupöydissä tänä vuonna!

  1. Purkkiherneet ovat NIIN parasta näihin loppuvuoden perinneruokatarjoiluihin. Syön niitä aina vähän suoraan purkista, salaa tietty…

   Ja nakukakku kyllä on leipomisen väärtti, yllätti itsenikin 🙂

   Ihanaa joulunalusaikaa teille sinne Jyskälään ❤

Comments are now closed.