kuvausastioita_p

Tuskin olen ainoa ruokabloggaaja, jolla on intohimona haalia kauniita tai vielä kauniimpia astioita ruokakuvauksia varten. Onneksi kodin kaapit ja taloudelliset resurssit ovat rajallisia – muuten meillä olisi ainakin kymmenkertainen määrä kuvaustarvikkeita.

White kitchen cupboard filled with glassware and other items.

Eivätkä meidän astiakaappimme näytä vähääkään tällaisilta, huoh. Työhuoneessa on täysmittainen hyllykaappi ääriään myöten täynnä särkyvää tavaraa, kodinhoitohuoneessa sekalaista rekvisiittaa, ulkovarastossa harvemmin tarvittavia kuvaustarvikkeita ja tietysti keittiössä vielä arkiastiat ynnä muu.

Ja silti tarvitsen jatkuvasti ”jotakin uutta”. Onneksi Turun seudulla on paljon aivan huippukivoja myymälöitä, joista löytyy ruokakuviin piristettä. Tässä suosikkejani aakkosjärjestyksessä:

Avelia_ramequin_liitutaulu_kynttilat

Uusin tuttavuus on Avelia, jossa  kävimme tällä viikolla. Avelia on Ruissalossa ja vähän sivussa kaupungin hulinasta, mutta on matkan arvoinen retkikohde. Kaunista, hieman rosoista tavaraa ja hillitty värimaailma.

Omat varastoni karttuivat Vahén ramequin-vuoilla, rouhealla liitutaululla, kynttilätelineellä ja massiivisella pöytäkynttilällä, joka kuvassa on vielä kauniissa kääreessään. Lisäplussaa Avelia saakin huikeasta pakkausmateriaaleista ja ostoskassista, jonka varmasti säilytän.

Heirol_luuposliini

Aivan Turun keskustassa puolestaan sijaitsee Heirol Shop. Sieltä, sekä Heirolin verkkokaupasta, olen kotiuttanut luuposliinia monessa muodossa: löytyy lautasta, kulhoa, kastikemaljaa ja vateja. Pidän kovasti valkoisista kuvausastioista, koska niissä ruoka näyttää luonnollisimmalta.

Lisäplussaa Heirolille kohtuullisesta hintatasosta sekä etenkin verkkokaupassa huikean laajasta valikoimasta. Sekä Heirol Shopin myymäläkoirasta 🙂

Kelovee_Stelton_Sagaform

Kauniin Paraisten kaupungin keskustasta löytyy iki-ihana Kelovee-myymälä, jolla on myös verkkokauppa ja popup-toimipiste Helsingissä nyt loppuvuoden ajan.

Keloveen valikoimiin kuuluvat klassikot kuten Steltonin terästuotteet ja termoskannut, Sagaformin tyylikkäät lasiesineet, Le Creuset-padat ynnä muut valurautatuotteet ja KitchenAidin koneet. Sekä lukuisa määrä kaikkea muuta kaunista ja hyödyllistä. Lisäksi Keloveessä on maailman ystävällisin palvelu 🙂

Loviisan_Aitta_tarjotin
Loviisan Aitassa olemme käyneet toistaiseksi vain kerran, mutta olin joutua siellä täydellisen ostoshulluuden valtaan. Mihin ikinä katse osuikaan, näkyi kauniisti sommiteltuja tuotekokonaisuuksia, upeita väriyhdistelmiä ja aivan ihanaa tunnelmaa.

Omaan keittiöömme hankimme vain muutamia Riviera Maisonin tuotteita, mutta olohuoneeseen päätyi pari sohvatyynyä. Joita tarvittaisiin lisää, eli taitaa olla tiedossa matka Ruskolle. Jahka veronpalautukset saapuvat…

Sisustuksen_Koodi_Artek_Hobstar

Sisustuksen Koodi Linnankadulla on nimensä mukaisesti enemmänkin sisustusmyymälä, mutta meidän Artekin kattaustuotteemme ja esimerkiksi Hobstarin puristekristallilasit ovat sieltä hankittuja.

Noihin laseihin olen aivan myyty, niistä maistuvat kaikki juomat keskimääräistä paremmilta. Sorry vaan Iittala & co…

Näiden puotien lisäksi Turusta löytyy paljon muitakin ihquja kuvaustarvikemyymälöitä, kuten Pentik, Marimekko ja Stockmann.  Myös Hong Kong on kauppa, johon kannattaa poiketa avoimin mielin. 

Arttu_puruluu

Eilen, kun kuvasin näitä sisustusjuttuja olohuoneen pöydän ääressä, oman sisustustuotteensa mukaan toi Arttu-cottonimme. Kieltämättä tuo violetti puruluu korostaa ukkelin mustavalkoista, hillittyä värimaailmaa.

tgif

Ja todellakin, onneksi on perjantai. Viikko on taas ollut yhtä hulinaa, ja ensi viikolla vauhti vaan kiihtyy. Tänään on siis hyvä hengähtää.

Mukavaa alkavaa viikonloppua ja terveiset sateisesta Raadelmasta!