snellman_uunilenkki3

Kuinkahan monta arki-illan ruokakriisiä meillä on pelastettu makkaralla? Ainakin kerran viikossa päivän pääateria rakentuu makkaran ympärille. Niin tänäänkin, kun uuniin laitettiin Snellmanin All natural-tuoteperheen lenkkimakkara. Nam 🙂

snellman_all_natural_makkarat

Sain jo ennen vappua Snellmanilta lahjakortin uusia All natural-makkaroita varten, josta lämmin kiitos Pietarsaareen. Makkaroita ei vaan ollut aivan vaivatonta löytää turkulaisista marketeista, mutta nyt tärppäsi.

Raadelman kotikeittiön testiin pääsivät molemmat lenkkimakkarat (luonnonkuori + keinokuori), nakit, Merguez-makkarat ja Iivari-grillimakkarat. Sarjaan kuuluvat myös bratwurst, chorizo ja maalaismakkarat. 

All natural-makkarat ovat lisäaineettomia eli niissä on kotimaisen lihan lisäksi vain vettä, perunajauhoa, merisuolaa ja mausteita. Tämä kuulostaa enemmän kuin hyvältä! En ole mikään lisäaineiden kammoksuja, mutta ainahan on mukavampaa jättää muutama E-koodattu ainesosa syömättä.

Siis jos maku ei kärsi. Ja juuri näin on Snellmanin tuotteiden kanssa. Maku on hyvä, ulkonäkö vähän ”suttuinen”, mutta kokonaisarvio tuotteista on kiitettävä. Suosittelen!

snellman_uunilenkki2

Luonnonkuorinen lenkki oli siis tämän annoksen pääraaka-aine. Viiltelin makkaraa sieltäsuntäältä. Sivelin leikkuupinnoille sinappia ja ketsuppia. Oltermanni-juusto, punasipulisoirot ja tomaattiviipaleet täydensivät kotiruokaklassikkoa. Puolisen tuntia 200 C uunissa, muusia mukaan (ite tein :)) ja siinäpä se. Ei muuten jäänyt jämiäkään…

bratwurstia_hapankaali_perunasalaattia

Olin suunnitellut tätä makkara-ateriaa jo viime viikonvaihteeksi, mutta Snellmanin tuotteet piti korvata toisen valmistajan braatwurstilla ja grillimakkaralla hankintaongelmien vuoksi. Makkarat kuumennettiin hiiligrillissä ja niiden kumppaniksi valmistin uudenlaisen perunasalaatin. Siinä on perunan, omenan, sipulin ja suolakurkun lisäksi hapankaalia. Kastike on turkkilaista jogurttia pienellä kermalisällä. Kiva kombo!

Uusi perunasalaatti eli jogurttikastikkeinen hapankaali-perunasalaatti

1 kg perunoita
vettä, suolaa

3-4 kpl suolakurkkuja
400 g hapankaalia
2 kpl omenoita
2-3 kpl kevätsipulin vartta

kastike:
2 dl vispikermaa

0,5 kg tölkki (laktoositonta) turkkilaista jogurttia
1 kpl valkosipulin kynsi raastettuna
1 rkl dijonin sinappia
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
Keitä perunat, kuori ja kuutioi. Kuutioi myös suolakurkut. Kuori ja kuutioi omenat. Suikaloi kevätsipulit. Huuhtele hapankaali lävikössä ja valuta.

Valmista kastike: vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Lisää joukkoon jogurtti ja raastettu valkosipulin kynsi (voi jättää pois). Mausta kastike ja tarkista maku.

Sekoita peruna-, suolakurkku- ja omenakuutiot kastikkeeseen. Lisää hapankaali ja sipuli. Sekoita ja nosta salaatti jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Tarjoa mausteisten makkaroiden kera.

sallan_paja_betonivati
Uunimakkaravuoan alla pilkisteli toissaviikkoinen hankintani ihqu betonivati. Sen on valmistanut paimiolainen Sallan paja ja omani tarttui matkaan Tammisillan Puutarhapuodista.

Tämä ”kakkuvati” sopisi hyvin tuulisemmallekin terasille, sillä se ei ihan heti heilahda mihinkään, painaa reilusti muutamankin kilon. Idea on kiva, tulee kovasti mieleeni turkulainen Terraviiva, josta syksyllä hankin suloiset kahvikupit. 

Mukavaa työviikkoa!

(postaus on Snellmanin sponsoroima)