terraviiva_kupit_2

Vihdoinkin löysin turkulaisen Terraviivan toimipisteen! Olen ihaillut joissakin blogeissa huikean kauniita keramiikkaesineitä ja ihmetellyt, kuka niitä valmistaa. Nytpä tiedän, ja tiedän senkin, ettei tämä visiitti myymälään jäänyt ainoaksi. Sinne jäi nimittäin kerrassaan ihania kulhoja ja vateja…

terraviiva_kupit_1

Tässä kaksi viehättävyyttä yhdessä, eli Kukkakauppa Katariinasta saatu hyasintti-istutus ja ihan omin roposin hankitut espressokupit pitsilautasineen.

Terraviivan tekniikka perustuu kaulittuun saveen painettuihin pitsiliinoihin, ritilöihin tai vastaaviin sekä piirroksiin. Laatat ovat Terraviivan päätuotteita, mutta valikoimaan kuuluu myös astioita ja koriste-esineitä. Värisavyt ovat kauniin utuisia, himerrettyjä. Käsintehdyn tuntu on voimakas. Terraviivasta löytyy tuore juttu Svenska Ylen sivustolta.

Uusien kuppien kunniaksi leipaisin minicupcakeja. Tässäpä ohjetta:

Vaaleat minicupcaket
(n. 40 kpl)

100 g huoneenlämpöistä voita
1,5 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
2 kpl kananmunia
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl kermaa

kuorrutteeseen:
5-6 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunan mehua
50 g huoneenlämpöistä voita
100 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvapitoisuus yli 20 %)

Vaahdota voi ja sokerit kuohkeaksi. Lisää kananmunat taikinaan yksitellen ja jatkuvasti vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita taikina sileäksi. Lisää lopuksi kerma. Varo vaivaamasta taikinaa! Siirrä taikina pursotinpussiin ja pursota taikinaa pieniin minicupcakemuotteihin.  Kypsennä 175 C uunissa noin 15 minuutin ajan. Jäähdytä.

Valmista kuorrute: mittaa kaikki ainekset sekoituskannuun ja vatkaa sileäksi. Siirrä massa pursotinpussiin, jossa on tähti- tai ruusutylla. Pursota jäähtyneille cupcakeille koristeruusukkeet. Anna leivonnaisten levät hetki ennen tarjoilua.

orkidea3

Myös tämä orkidea ja kerrassaan vastustamaton astia ovat Katariinasta.  Siinäpä onkin meidän perheemme joulukuusi!

Ja joulukuukin sitten koitti. Ulkona on tasaisen harmaata ja samalta tuntuu pääkopassakin. Sumuista, hämärää ja vähän mälsää. Onneksi saimme tänään ihastuttavaa aamupäiväkahviseuraa. Tarjoomuksista lisää tuonnempana, nyt kuulemiin.

4 kommenttia artikkeliin ”Kauniita kuppeja ja kuppikakkuja

    1. Voi niin ovat, toivottavasti saan kukan pysymään hengissä ainakin jouluun 🙂 En ole mikään huonekasviekspertti…

  1. Oih ja voih miten kauniit pitsilautaset! ❤ Hyasintin tuoksua ei kyllä voita mikään.

    1. Terraviivassa tuli kyllä sellainen ”kaikki-mulle-tänne-heti” -fiilis, kauniita ja vielä kauniimpia juttuja. Ja ilman hyasinttia ei tule joulua 🙂

Comments are now closed.