gaea_dry_martini

Meidän perheessämme on pieniä viikonloppurituaaleja, ja niistä yksi on lauantai-iltapäivän Dry Martinit. Herra Raadelmasta valmistaa drinksut meille, joten ohjetta en voi jakaa, mutta kaikkihan tietävät, että ilman vihreitä oliiveja juomasekoitus olisi vain giniä ja vermuttia. Osallistuin ruokabloggaajien Gaea-oliivien makutestiin, ja sarjan vihreät sitruuna-basilikamarinoidut oliivit haastettiin todella rankkaan tehtävään. Tadaa, toimivat 🙂  

gaea_oliivt_testi6319 (1280x1133)

Maistelimme sitruuna-basilikamarinoitujen oliivien lisäksi Gaean Kalamataoliivjea, ja voi miten hyviä ne olivatkaan. Tämä kammottava kuva ei tee mitään oikeutta asialle…

Gaean oliivit on pakattu näppäriin pusseihin, eikä niiden mukana tule lainkaan sitä ikävää suolalitkua, joka himmenee melkein heti tavanomaisen oliivipurkin avaamisen jälkeen. Oliivien maku on myös  intensiivisempi kuin perinteisten oliivisäilykkeiden.

gaea_valekaviaari

Valmistin noista kalamataoliiveista valekaviaaria, jonka ohje on Gloria-lehdestä vuosien takaa. Resepti on lähtöisin Sarvilahden kartanosta.

Valitettavasti valekaviaari näyttää todella kamalalta, aivan kuin kostutetulta pölypussin sisällöltä. Mutta maku oli mitä mainioin, etenkin makeahko maksapasteijan päälle levitettynä.

Valekaviaari

1 pss Gaea Kalamataoliiveja (65 g)
1 tlk sardellifileitä (pieni lasitölkillinen ilman öljyä, noin 15 fileetä)
1 dl kapriksia (valutettuja)
2-3 rkl creme fraichea
suolaa ja mustapippuria myllystä
tilkka sitruunan mehua

Hienonna veitsellä oliivit, jatka lisäämällä sardellifileet ja kaprikset leikkuulaudalle. Silppua, kunnes kaikki aineet ovat tasaisia. Siirrä seos kulhoon ja lisää creme fraiche. Mausta, tarkista maku ja tarjoa paahdettujen patonkiviipaleiden kera.

gaeablogipainike (3)

Ruokabloggaajat saivat ehdottaa Gaean oliivisarjaan uusia makuyhdistelmiä, ja pitkän harkinnan jälkeen ehdotin todella tylsää komboa: chiliä ja tuoretta paprikaa. En nimittäin oikein ymmärrä, miksi näin hyviä oliiveja pitäisi marinoida valmiiksi. Ainakin meidän huushollissa enin osa oliiveista päätyy sellaisenaan fetasalaattiin tai juuri Dry Martineihin, joihin mitään ekstramakulisiä ei kaivata.

Makuehdotuksia kuitenkin löytyy täältä. Osallistumalla arviointiin voi voittaa 65 euron arvoisen Gaea-tuotpaketin.

Ja päätin taas senkin, että mihinkään blogikarkeloihin en aio enää osallistua. Olen niin vanhanaikainen ihminen, että koen velvollisuudekseni tehdä noista veloituksetta saaduista tuotenäytteistä jotakin ja sitten julkaista täällä blogissani. Ja koen samalla tulevani jossakin määrin hyväksikäytetyksi, vaikka ihan vapaaehtoisesti näihin lähden mukaan…