jogurttijaatelo1 (1280x1009)

Eilen iski armoton makean nälkä – keskellä kirkasta lauantaipäivää! Onneksi jääkaapista löytyi parasta ennen -päiväyksensä ohittanut törppö kreikkalaista jogurttia ja rasia tuoreita vadelmia (täydellinen sattuma). Niistä ja aivan huikeasta uutuustuotteesta, Marlin Vadelmakastikkeesta tempaisin meille jogurttijäätelöt. Voi mahdoton, mikä herkku! Tätä aion tehdä koko kesän! Ehkä myös tuoreesta jogurtistakin 🙂

Googlailin pikaisesti ohjetta ja päädyin omaan sekoitukseeni, jossa ei ole kermasta tietoakaan.

Jogurttijäätelö

1 ras kreikkalaista jogurttia (meillä sattui olemaan Valion 500 g aski)
n. 1 dl Marlin Vadelmakastiketta
1-2 rkl sokeria
vähän vaniljaa (myllystä)

tarjoiluun: Marlin Vadelmakastiketta, tuoreita vadelmia ja mintun oksia

Kumoa jogurtti sekoituskannuun. Lisää niin paljon marjakastiketta, että seos muuttuu vaalean punaiseksi. Mausta sokerilla ja vaniljalla, tarkista maku.

Laita jäätelökone käyntiin ja liruta jogurttimassa sekoituskulhoon. Anna koneen käydä kymmenisen minuuttia. Siirrä jogurttijäätelö pakasterasiaan ja pakastimeen tai kauho jogurttijäätelö heti annosmaljoihin. Lisää marjakastiketta ja viimeistele annokset tuoreilla marjoilla ja yrtin oksalla.

jogurttijaatelo2 (864x1280)

 

Annos riittäisi neljälle normaalijäätelönälkäiselle. Me söimme satsin Herra Raadelman kanssa kahteenpekkaan.

Olen varmaan jälkijunassa jogurttien suhteen, mutta tällä viikolla tämä oli jo toinen innovaatio. Alkuviikolla tein nimittäin kivaa kastiketta sekoittamalla partaäijäjogurttiin sweet chili -kastiketta ja vähän sitruunanmehua. Nam. Se sopii broilerin lisäkkeeksi. Mausteita voi tietysti laittaa makunsa mukaan. Tuote vastaa lähinnä hyvää majoneesikastiketta.

marjakastikkeet_ja_uunijuusto1

Mutta nämä kastikkeet vasta vievätkin kielen mennessään! Marlin kevätuutuus on marjakastikesarja, josta löytyvät makuvaihtoehdot vadelma, mustikka ja karpalo. Ne ovat Suomessa valmistettuja ja niin marjaisan makuisia kuin kuvitella voi. Marjakastikkeista löytyy käyttövinkkejä täältä. Sivustolla on myös kiva kilpailu, jossa voi voittaa jäätelökoneen. Ja sillä sitten surautella jogurttijäätelöä!

Jos taas haluat välittömästi oman jäätelökoneen, suosittelen lämpimästi ihqun paraislaisen Kelovee-kaupan verkkopalvelua. Sieltä kun voi tilata itselleen lisälaitteen Kitchen Aidiin:

kitchen_aid_jaatelokone

Tämä on ihan älyttömän kätevä vempain! Kulhon voi pitää pakastimessa starttivalmiina odottamassa hetkeä, jolloin tekee mieli jäätelöä. Vääntöä löytyy tuhtimpaankin jäätelönvalmistukseen!

Ja jos nyt ei satu olemaan vielä omassa keittiössä sitä Kitchen Aidia, voi senkin tilata Keloveesta. Meillä se on jo maksanut hankintahintansa takaisin, kun olen leiponut ahkerasti leipää. Nyt ne valmistuvat sananmukaisesti käden käänteessä!

4 kommenttia artikkeliin ”Ennuste kesän ykkösherkuksi: jogurttijäätelö

  1. On kyllä kokeiltava , meillä menee myös helposti kahteen pekkaan.. Tai voisin ehkä yksinkin … Ihanaa sunnuntaita sinne.

  2. Kuten Rouva ehkä muistaa, mina olen pikkasen person jätskille. Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla ja voi olla, ettei perheen herroille jää mitään…

    1. Juu, kyllä muistan :)! En ikinä unohda sitä Hongkongin jäätelöannostasi, joka valehtelematta oli pesuvadin kokoinen. Mutta joo, tätä kannattaa kokeilla. Teillä päin kun noita marjojakin saa ympäri vuoden tuoreina niin ovat kastikeaineet parhaimmillaan!

Comments are now closed.