glogikutsut_2013_minicupcaket2 (1024x690)

Kuten eilen jo herutinkin, leivoin glögikutsuillemme minikokoisia, joulumausteisia cupcakeja. Idean niihin sain Hill & Knowltonin jäjrestämiltä median joulukutsuilta, jossa minipipareilla koristeltuja cupcakeja tarjoili Confetti. Värkkäsin kuitenkin oman ohjeen, kun en älynnyt käydä Confetin sivuilla, joilta näkyy löytyvän valmis reseptikin. Tyhmä minä…

Jouluiset minicupcaket
(n. 30 kpl)

1 kpl kananmuna
2 dl sokeria
100 g voita sulatettuna ja jäähdytettynä
1,5 dl maustamatonta jogurttia
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,5 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl inkivääriä
0,5 tl neilikkaa

kuorrutteeseen:
5-6 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunan mehua
50 g huoneenlämpöistä voita
100 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvapitoisuus yli 20 %)

pinnalle:
minipipareita (esim. valmiista pakastetaikinasta)

Valmista cupcake-taikina: Vatkaa kananmuna ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi ja sekoita se jogurttiin, lisää kananmunaseokseen. Sekoita kuivat aineet ja kääntele varovasti seoksen joukkoon. Jaa taikina muffini- tai cupcake-vuokiin. Täytä 2/3 vuoasta taikinalla ja paista 200 °C:ssa n. 15 minuutin ajan. Anna jäähtyä ennen koristelua.

Valmista kuorrute: Sekoita tasaiseksi seokseksi tomusokeri, vaniljasokeri, sitruunan mehu, voi ja tuorejuusto. Levitä tai pursota kuorrutetta cupcakeille ja koristele cupcaket minipipareilla.

joulunmakuinen_luumutorttu

Vaikka on noita minipipariviritelmiä tullut itsekin joskus tehtyä. Tämä konjakinmakuinen luumutorttu on jostakin 1990-luvun loppupuolelta ja Rva R:n reseptuuria. Jostakin syystä konjakki on pudonnut ohjeesta, joka kulkee siis nykyään nimellä ”Joulunmakuinen luumutorttu”  :).

glogikutsut2013_1 (1024x619)
Meillä vietettiin eilen taloyhtiömme historian ensimmäistä glögi-iltaa. Koska Herra Raadelmasta toimii tämän kauden taloyhtiön hallituksen puheenjohtajana, lankesi glögikutsujen isännyys meille. Olipa kiva ilta! Kiitos teille kaikille ihanille naapureillemme hauskasta tapahtumasta! Jospa tästä tehtäisiin perinne?

glogikutsut_2013_keittio (665x1024)
Tarjoilu oli aika yksinkertaista eli pientä suolaista ja makeaa. Tuulihattuja, pororullapaloja ja cupcakeja sekä tietysti Marlin Mustikkaista glögiä, joka on tullut tutuksi työkuvioista.

glogikutsut2013_olohuone (1024x749)
On ihan pakko laittaa mukaan eilisiin tunnelmakuviin tämä otos: meilläkin on nyt Ikean blogimatto! Olemme todennäköisesti olleet tänä syksynä paikallisen mattopesulan parhaita asiakkaita, ja siellä on parhaillaankin olohuoneemme vakimatto pestävänä. Tämä korvaava versio saa nyt hoitaa virkaansa kunnes Arttu-koiramme oppii sisäsiistiksi. Vielä noita vahinkoja sattuu, eikä pitkänukkainen matto oikein sovi niiden kanssa yhteen.

huonekuusi_kukkakauppa_katariina_2_2013 (668x1024)

Tässäpä vielä lopuksi kuva kauniista huonekuusestamme, joka on kotoisin Kukkakauppa Katariinasta. Josta tulikin mieleeni Jean Sibeliuksen ”Kuusi”. Ja itsenäisyyspäivä.

Hyvää isenäisyyspäivää teille kaikille!

2 kommenttia artikkeliin ”Jouluiset minicupcaket

 1. Hyvää itsenäisyyspäivää teillekin, vaikka tätä kirjoittaessa jo takanapäin.

  Pitää taas kerran kiittää reseptivinkinstä eli noista jouluisista cupcakeista. Atlantan Suomiseuran nyyttikestipohjainen joulujuhla on 15.12. ja lupasin tuoda kahvipöytään jotakin syötävää. Olin ajatellut suolapalaa, mutta nuo kuppikakut voisivat olla aivan mainio idea etenkin, kun graavilohta ja sensellaista on jo luvassa. Toivottavasti ei kukaan muu täkäläisistä suomalaisista käy Rouvan blogisivulla varastamassa samaa ideaa!

  Tykkään muuten itsekin samaisesta Ikean matosta. Great minds think alike…

  1. Kiitos samoin sinne teille, taannehtivasti!

   Cupcaket sopisivatkin hyvin tuommoisiin nyyttäreihin, kun ovat niin ”satoisia” valmistaa.

   Ja tuota mattoa näkee ihan kyllästymiseen asti suomalaisissa sisustusblogeissa. Se saattaa päätyä meille kesämatoksi, kun on yllättävän kevyttä materiaalia. Tai no villaa ja puuvillaa, mutta melko ohut se on.

Comments are now closed.