glogitarjoilut_041013

Perjantai 4.10. kului rattoisasti joulutunnelmissa, kun Rouva Raadelmasta pääsi mukaan Marlin joulukuvioihin. Mustikkainen glögi teki hyvin kauppansa ja maistuikin huikealta – onhan viimeisistä glögitarjoiluista jo vierähtänyt vuosi. Marlin valikoimista löytyy glögivaihtoehtoja jokaiseen makuun, kuten kuvasta näkyy.

Glögin lisäksi maistatimme median edustajille glögitiivisteestä valmistettuja makeisia. Glögimarmeladit ja -vaahtokarkit sopisivat hyvin pikkujoulukauden lahjapussukoihin. Molemmat valmistuvat vaivattomasti.

syksya2013 022 (749x1024)Glögivaahtokarkit
(annoksesta tulee n. 40 kpl)

1                           dl                          Marli Premium Mustikkaista -glögijuomaa
5                           dl                          sokeria

1                           dl                          Marli Premium Mustikkaista -glögijuomaa
4                           tl                           liivatejauhetta (tai 8 kpl liivatelehteä + kylmää vettä liivatelehtien pehmittämiseen)
n. 1                      rkl                        sinistä elintarvikeväriä*

2                           kpl                        kananmunan valkuaista

vaahtokarkkien pinnalle:
1                           dl                          tomusokeria
1                           dl                          maissitärkkelystä
Mittaa glögi ja sokeri kattilaan, keitä seosta noin viisi minuuttia. Mittaa seoksen lämpötila: sen pitäisi olla noin 125 C. Ellei käytössäsi ole lämpömittaria, voi liemen kuumuutta arvioida kallistamalla kattilaa: riittävästi tiivistynyt liuos on raskasliikkeinen ja valuu hitaasti kattilassa.

Mittaa glögi ja liivatejauhe mikroaaltouunin kestävään astiaan tai pieneen kasariin. Kuumenna seosta niin, että liivate liukenee glögiin. Lisää liivateliemeen elintarvikeväriä.

Vaahdota suuressa kulhossa kananmunan valkuaiset. Lisää lämmin liivateliemi jatkuvasti vatkaten valkuaisvaahtoon. Jatka vatkaamista ja kaada seuraavaksi joukkoon kuuma glögi-sokeriliemi. Vatkaa vielä noin viisi minuuttia, jolloin vaahto muuttuu kiiltäväksi ja sitkeämmäksi.

Ripottele leivinpaperilla vuorattuun vuokaan noin puolet keskenään sekoitetuista tomusokerista ja maissitärkkelyksestä. Levitä vaahtokarkkimassa vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Ripota loput tomusokeriseoksesta vaahtokarkkilevyn päälle.  Jätä karkkilevy vetäytymään muutamaksi tunniksi huoneenlämpöön.

Leikkaa vaahtokarkkilevystä saksilla kuutioita. Pyöräytä ne vielä tomusokerissa ja pakkaa lahjalaatikkoon tai –pussiin.

syksya2013 023 (799x1024)
Jos haluat, että marmeladit säilyvät napakoina, jätä pintasokerointi pois. Sokeri vetistää marmeladimakeisten pinnan.

Glögimarmeladimakeiset
(annoksesta tulee noin 40 kpl)

5 dl vettä
5 dl sokeria
15 g agar-agar-hiutaleita (1 prk)
2 dl Marlin glögitiivistettä tai Marlin Perinteistä mustikkaista glögitiivistettä

Mittaa vesi ja sokeri kattilaan, lisää agar-agar-hiutaleet ja keitä seosta hiljalleen, silloin tällöin sekoitellen, noin 30 minuutin ajan. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon glögitiiviste, sekoita hyvin. Kaada hyytelöseos laakeaan vuokaan, joka on vuorattu tuorekelmulla. Valitse vuoka, joka on kooltaan noin 20 x 30 cm. Isommassa vuoassa marmeladimassasta muodostuu ohuempi.

Anna marmeladilevyn hyytyä kylmässä pari tuntia. Ota marmeladilevystä pienellä muotilla marmeladista erimuotoisia palasia tai leikkaa siitä kuutioita. Kieritä palat sokerissa ja anna niiden kuivahtaa. Pakkaa marmeladimakeiset lahjarasiaan tai  -pussiin. Säilytä huoneenlämmössä.

Marli 9.8-06-007037 (1024x768)

Lisää käyttövinkkejä glögeille löytyy Marlin sivustolta. Kannattaa kokeilla esimerkiksi glögilimppua tai glögimoussekakkua.

Kohtahan joulu jo kolkuttelee…

9 kommenttia artikkeliin ”Koska meillä on joulu?

  1. Moi,
    Onneksi teit tämän jouluisen jutun. Tilasin viime viikolla siivoojan tekemään joulusiivouksen ja mietin pitkään joko kehtaan soittaa, kun jouluun on vielä aikaa. Kehtasin ja onneksi tein sen, kun siivooja on melko varattu. Jouluun ei ole kuin noin 2½ kk. Pitääpä maistella noita glögejä pitkin syksyä ja valita sitten jouluksi eniten suun makuinen tuote. Nautiskelkaa takkatulen lämmöstä koiralapsoista rapsutellen!

    1. Kiitos, tehdään juuri noin eli laitetaan tuli takkaan, rapsutellaan Arttua ja nautitaan olosta :)! Tänään on ainakin niin syksyinen sää, että lämmin juoma maittaa.

  2. Mustikkaglögi melpaisi minullekin! Glögikarkeista en ollut ennen kuullutkaan, mutta oppia ikä kaikki.

  3. Olipas ihanaa nähdä eilen ja tutustua! Glögimarmelaadit tulevat kyllä kokeiluun, niin hyviä olivat 🙂

  4. Pitänee kokeilla, omatekoinen marmeladi olisi huima juttu 🙂 Ja sen voisi kauniisti pakata sellofaanipussukaan .. Pitää varmaan tehdä pikapuoliin kun joulukuu menee aina huishais..

Comments are now closed.