huhtikuun 8 p 2013 003 (960x1280)

Ihan alkajaisiksi pieni vertailu kevään etenemisestä. Yllä oleva kuva on napattu eilen aamulla, pakkasta oli reippaasti ja kuten näkyy, uutta luntakin oli taas vaihteeksi tuprutellut.

huhtikuun3 2012-04-03 004 (940x1280)

Ja tässä kuva huhtikuun 3. päivästä 2012. Meri oli silloin juuri auennut, vaikkei sitä kuvasta kunnolla näekään (aivan vasemmassa yläkulmassa). Kuuraa on maassa, mutta ei sentään lunta. Eivät siis vuodet ole veljeksiä. Tämän kevään arvioidaan olevan kolmisen viikkoa jäljessä normaalista, mikä on kyllä helppoa uskoa.

Mutta toisaalta valon määrä on kasvanut päivä päivältä, illalla on vielä kahdeksaltakin valoisaa. Viime viikon lopulla kuivatin ensimmäistä kertaa pyykit ulkona, ja voi sitä suloista tuoksua, mikä puhtaista lakanoista huokui. Onneksi elämässä on kaikenlaisia pieniä iloja!

hummeripasta_koko

Sellaisiin voi lukea myös hummeripastan! Ruoka kuulostaa paljon ylellisemmältä kuin onkaan, eikä siihen todellakaan tarvitse hankkia hummeria.

pikkuhummeri (1024x684)

Tämä pikkuhummeri kuitenkin löytyi meidän lähikauppamme pakastealtaasta. Hintaa sillä oli noin kymppi ja painoa 300 g. Kun olin puhdistanut sen, jäljelle jäi luultavasti vajaat 100 g ravunlihaa. Niinpä ropsautin joukkoon pakastekatkarapuja, joista ruoka kannattaakin valmistaa.

Ohje on alunperin Strömsö-ohjelmasta niiltä ajoilta, jolloin Michael Björklund kokkaili mukana. Ohjeen juju on hummerifondissa, jota ”keittämällä kasaan” veden kanssa saa kastikkeeseen lumoavan maun. Noissa fondeissa ei onneksi enää ole  arominvahventeita. Hummerifondia voi käyttää kalaliemen korvikkeena muissakin ruokalajeissa, joten pullon sisältö ei mene haaskoon hummeripastan jälkeen. Ja kyllähän tämmöistä pastaa nyt syö ilokseen useamminkin!

hummeripasta_lahi (1280x970)

HUMMERIPASTA

2 rkl hummerifondia
2 dl vettä
2 dl maitoa
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl kermaa
tilkka sitruunanmehua
(valkosipulia)
suolaa ja mustapippuria myllystä

n. 300 g sulatettuja ja valutettuja pakastekatkarapuja tai 1 kpl ”tuubihummeri”

100 g sokeriherneitä
vettä, suolaa

pastaa
vettä, suolaa

Mittaa vesi ja hummerifondi kattilaan. Keitä seosta niin pitkään, että jäljellä on noin puolet alkuperäisestä nestemäärästä. Sekoita maito ja vehnäjauhot, kaada suurus hummeriliemeen. Kiehauta jatkuvasti sekoittaen. Lisää kerma. Kiehauta uudelleen. Jätä kastike kypsymään miedolle lämmölle. Lisää mausteet ja tarkista maku.

Sulata hummeri tai katkaravut rauhassa, mielellään yön yli jääkaapissa. Valuta ravut, perkaa hummeri.

Kiehauta tilkka vettä, mausta suolalla ja kypsennä sokeriherneet. Valuta.

Kiehauta pastaa varten runsaasti vettä, lisää suola ja pasta. Kypsennä pasta likimain pehmeäksi. valuta.

Kokoa ruokalaji: sekoita valutetut ravut kastikkeeseen ja kuumenna varovaisesti. Kaada pasta taroilukulhoon, lisää joukkoon sokeriherneet ja kastike rapuineen. Jos haluat, voit viimeistellä ruoan parmesaaaniraasteella.

perhonen_05042013_l (957x653)

Ja olihan meillä viikonloppuna parvekkeella tämmöinenkin keväänmerkki. Kyllä se sieltä tulee, kevät – ja kesäkin sitten joskus…

PS. Huomasin kuvakoostesivulla, että olen viime aikoina laittanut toistuvasti rapuruokia. Mistähän ”puutostilasta” tuo kertoo ;)?