lippu

Ylihuomenna vietetään Kalevalan päivää, suomalaisen kulttuurin päivää. Rouva Raadelmaa on pohdituttanut jo jonkin aikaa suomalaisin ruoka. Mikä on suomalaisen ruoan ydin?

Perinneruoat ovat omasta mielestäni aika hauskoja, mutta missä määrin ne ovat nykyruokaa? Kuinka moni valmistaa itse läskisoosia, kalakukkoa tai rässypottua Edit: rössypottu (Rva R:n lisäksi, viimemainittua en ole kokeillut)?

Entä sitten suomalaisten suosikkiruoat? Lista vuodelta 2012 on melko erikoinen: pihvi tai leike, paistettu kala, lihapullat, pizza ja uunikala ovat kärkiviisikossa.

Vai pitäisikö kysymystä lähestyä niin, että mitä eniten kaipaa kotimaisesta ruokalajivalikoimasta ulkomailla matkaillessaan tai Suomen ulkopuolella asuessaan? Kliseiset ruisleipä ja salmiakkiko ovat suomalaisten kaiholistan kärjessä?

Aihe kiinnostaa Rouva R:aa sen verran, että järjestän pienen mielipidemittauksen! Voit valita useammankin vaihtoehdon laatimaltani listalta tai voit lisätä uusia ehdokkaita kohdassa ”Other/Muu?”.nuotallinen_kalaherkkuja_2012 003 (1024x677)

Jos jätät kyselyn kommenttiosioon (Comments) nimesi ja sähköpostiosoitteesi, osallistut arvontaan  ja voit voittaa ”Nuotallinen kalaherkkuja”-kirjan, jota Rouvakin on ollut mukana tekemässä.  Ja voipi olla, että lohdutuspalkintojakin löytyy, ainakin kekseliäille muita ruokalajeja ehdottaville…

Vastausaikaa on perjantaihin 1.3.2013 asti.

2 kommenttia artikkeliin ”Suomalaisuuden ydin?

  1. Minusta maksalaatikko on kokolailla suomalaisessa ytimessä eli piti siitä ruoasta tai ei, niin jokaisella on siitä muistoja. Eikä ole tullut missään muualla vastaan. Maksapihveihin voi vielä maailmalla törmätä, mutta maksalaatikko on kuin toiselta planeetalta. Maksalaatikko sai minun ääneni.

    Ja jos toisen ruoan voisi valita, niin sitten saunankiukaalla alumiinipussissa paistetun lenkkimakkaran. Se on hieman eri juttu kuin uunimakkara.

    Ja kolmas on ehdottomasti grillikioskilta iltamyöhällä ostettu hampurilainen ja ranskikset kaikilla mausteilla. Ei sellaisia mikään Mäkkäri tai Pyyky (poikamme muutaman vuoden takainen versio Burger Kingistä) osaa tarjota.

Comments are now closed.