IMG_0037 (1024x938)

Jebou, pitkästä aikaa hyvä päivä: aurinko on paistanut koko päivän, Tuomas Kyrön kolumni Hesarissa laittoi suupielet pykimään ylöspäin, työt sujuivat ja pyörsin mielipiteeni cupcakeista. Voiko keski-ikäinen Rouva Raadelmasta enää toivoa enempää?

Olemme Herra R:n kanssa seuranneet television Leijonan luola-ohjelmaa, jonka eilisessä jaksossa Mormor cupcaken ”äiti” Sanna Kiiski sai kaikki leijonat puolelleen ja pyytämänsä rahoituksen yritykselleen. Olen ollut erittäin epäileväinen viime vuosien cupcake-innostuksesta, koska olen kuvitellut noiden makeiden höttökasojen muistuttavan muffineita.  Muffinit taas eivät kuulu suosikkeihini lainkaan, niistä tulevat mieleen jauhoisenkuivat ja äklömakeat sokerikakkuleivokset. Mormorin kuppikakut vaikuttivat aivan erilaisilta, herkullisilta. Yritin googlettaa niiden valmistusohjeita, mutta nehän ovat tietenkin liikesalaisuuksia.

No. Ei auttanut muu, kuin taipua ja valita blogosfääristä ohje omille kokeiluilleni. Koska Jauhot suusta-blogista on löytynyt aiemminkin luotettavia ja hyviä leivonnaisreseptejä, päädyin valinnassani sinne ja suklaacupcake-ohjeeseen. Näiden kuppikakkujen ohjeen alkuperäinen löytyy Baka, baka, liten kaka-blogista, jossa en ollut ennen käynytkään, mutta joka vaikutti siltä, että syytä on.

Sanpahan siis nenilleni cupcake-epäilyjeni suhteen. Nämä o v a t  huikean hyviä!!!

Suklaa-cupcakes

(n. 12-18 kpl)

3 kpl kananmunaa
2,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g voita
1 dl kermaviiliä
2 rkl kylmää kahvia
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
100 g tummaa suklaata (70 % kaakaota sisältävää)

Misaa kaikki valmiiksi ennen kuin aloitat taikinan valmistamisen: mittaa kuivat aineet valmiiksi. Sulata voi ja sekoita se kermaviilin ja kahvin kanssa. Sulata suklaa. Laita muffinivuoat leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Laita uuni kuumenemaan 175 C. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.  Lisää voi-kermaviili-kahviseos joukkoon ja  sen jälkeen kuivat aineet. Lisää lopuksi sulatettu suklaa ja kääntele varovasti seoksen joukkoon. Sekoita taikina sileäksi.

Jaa taikina muffinivuoksiin, mutta täytä  vain 2/3 vuoasta taikinalla. Paista 175°C:ssa n. 20-25 min. Anna jäähtyä ennen koristelua.

 Kuorrutukseen:

120 g pehmeää voita
10 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl kaakaojauhetta
200 g maustamatonta tuorejuustoa (käytin Philadelphiaa)
2 rkl kuumaa kahvia

Sekoita tasaiseksi seokseksi voi, tomusokeri, vaniljasokeri, kaakaojauhe ja tuorejuusto.Lisää lopuksi kahvi. Levitä tai pursota kuorrute kakkusten päälle ja koristele halutessasi.

cupcake_p (1024x972)

Kuorrute on aivan mahtavaa! Rouhaisin vähän suklaata vielä cupcaken pintaan, mutta koristelussa voi käyttää mielikuvitustaan. Kauppojen leivontaosastoilta löytyy jos jonkinmoista koristetta.

Semmoinen tuli mieleeni, että mitäpä jos ruiskuttaisi noihin kuppikakkuihin konjakkia? Ihan meheviä ne olivat näinkin, mutta ainahan pitää funtsia ohjeen kehittämistä…

Olisikohan tämä päivä tässä?

12 kommenttia artikkeliin ”Epäilevä Tuomas ja cupcake

 1. Oijoi, herkullisen näköinen cupcake 🙂 suosittelen lisäämään konjakkia, lisäsin itse konjakkia vähän aikaa sitten brownie-reseptiin ja se toi juuri sopivasti twistiä 🙂

  1. :)! Tein muuten osan cup cakeista niihin minikokoisiin silikonivuokiin, jotka hankin ennen joulua KeloVeestä. Toimivat loistavasti!

 2. Oikeaa kaakaojauhetta esim Van Houten, ettei mitään lastenkaakaoo? Ajattelin vääntää näitä nyt koska jääkaappi onneton oli lämmennyt yöllä ja kaapissa on Philadelphiaa ja muuta pelastettavaa…

  1. Juu, ehtaa kaakaota! Nuo ovat muuten melko petollisia, kun yhden syö niin toista tekee mieli. Konjakkitilkka kyytipojaksi ja voivoi…

 3. Kuulostaa meidän makumme mukaiselta:) ruuaksi Yumikon kanaa, hautumassa jauhelihakastike…alkoi pyhäaamu aika tehokkaasti. Saamarin jääkaappi..

  1. Menu kuulostaa hyvältä, ja tiedän miltä tuntuu. Meillä menivät saranat toisesta jääkaapista ja pakastimesta muutama viikko sitten ja takana on pakastimen sulatusta ja jääkaapin siivoamista. Ei ole mitään sunnuntaihupia tuo.

 4. Olen minäkin ihmetellyt sitä kuppikakkuvillitystä täällä Atlantin takana, kun en toden totta kovin paljon noista leivonnaisista välitä. Siunaillut, kun on vielä ihan pitänyt avata myymälöitä, joiden ainoa tuote ovat nuo kuppikakut. Miten nekin kaupat muka pysyvät pystyssä???

  Jos taas toisaalta laajentaisin katsantokantani kattamaan myös Rouvan kuppikakut, niin sitten… Joo, voihan noissa leivonnaisissa joku itu olla. Hmmh… Mitähän aineita meidän kaapista tähän hätään löytyy?

  1. Ihan samoissa ajatuksissa minäkin olin. Konditoriatuotteita on joka lähtöön, mutta kyllä ainakin tässä ohjeessa oli jokin jujuttava ominaisuus!

 5. ..ei ollutkaan kylmää kahvia kuin ruokalusikallinen, toinen lusikka konjakkia ja hyvin toimi 🙂

Comments are now closed.