heikki_touhula

Muistatteko Touhulan perheen tai Helmi ja Heikki-sarjakuvat? Ainakin Suomen Kuvalehti julkaisee niitä edelleen. Touhulan Heikin vakioherkku tuntuu olevan club sandwich, ja olen monesti miettinyt, että pitäisi joskus kokeilla sellaisen valmistamista. Eilen hain kaupasta grillatun broilerin ja rakensin sen rintapaloista meille kerrosleivät.

sandwich_2

Ei siitä ihan niin hieno tullut, kuin Heikillä. Mutta maistui oikein mukavalta!

CLUB SANDWICH

(2 kpl)

8 viipaletta paahtoleipää

0,5 dl majoneesia
n. 2 rkl sinappia

n. 100 g pekonia
rapeaa keräsalaattia
kypsää broileria viipaleina
2-3 kpl tomaattia
4-6 kpl cornichonia tai vastaava määrä maustekurkkua
suolaa ja mustapippuria myllystä

Paahda leipäviipaleet ja jäähdytä ne. Voit poistaa reunat, jos haluat.

Paahda pekonit: lado ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Nosta pelti uuniin ja kytke lämpö 225 C. Kun uuni on kuumentunut, ovat pekonitkin paahtuneet. Jäähdytä ja valuta ne.

Sekoita keskenään majoneesi ja sinappi. Sivele leivät seoksella. Ota leipäviipaleista 6 kpl ja lado niille huuhdeltuja ja kuivattuja keräsalaatin lehtiä, tomaatti- ja broileriviipaleita sekä pekonia. Kasaa leivät päällekkäin ja nosta kansiviipaleet päälle. Iske leipään tikku (esimerkiksi katkaistu grillitikku, sellainen bambutikku) ja anna leipien vetäytyä hetki. Itse yritin litistää leipiä kevyen painon alla, mutta se ei oikein toiminut.

Nauti esimerkiksi huurteisen oluen kera.

Lopusta broilerista aion kokeilla kummpanibloggaaja-Penan kanakeittoa. Oli sen verran mukavanoloinen ohje, että koukutti.

routapaisti5

Turha kai mainita, mutta olen SUURI voileipien ystävä. Kunnon landgång-leipä tai jokin ihana tanskalainen smörrebröd saavat kuolan valumaan. Samoin tietysti pienet cocktail-leivät, täytetyt tuulihatut ja crustadit, nammmm. Karppaajat pitäkööt mielipiteensä ominaan, kyllä hyvä leipä saa Rouva R:n hymyilemään!