pata_k

Olisin voinut antaa tälle  blogipäivitykselle nimeksi ”Poro padassa”, mutta en sitten herennyt tekovitsikkääksi, hehheh. Vähän on kiirusta pitänyt enkä ole ehtinyt kameran kanssa touhuilemaan, vaikka niin olin suunnitellut. Joten tälle ruoalle ei nyt ole annoskuvaa tai valmistuskuvaa tai mitään muutakaan kuvaa kuin tuo kuvapankista nappaamani pata. Ohje on kuitenkin hyvä ja helppo, joten eipä muuta kuin poronkäristyksen kimppuun. Se on Maku-lehden arkistosta ja vähän tietysti muuttunut.

HELPPO UUNIPORONKÄRISTYS

2 pak poronkäristyslihaa pakasteesta (à n. 250 g)
1 pak pekonia (n. 150 g)
2 kpl sipulia hienonnettuina
2 plo olutta (tai tölkkiä à 0,3 l)
mustapippuria
suolaa
soijakastiketta (Kikkoman)

Lado uunivuokaan poronkäristyslihat, suikaloidut pekonit ja hienonnettu sipulit. Ripota suola ja mustapippuri niiden pinnalle ja kaada oluet pataan.  Laita kansi päälle ja nosta pata 200 C uuniin. Kypsennä kaksi tuntia. Sekoita ainekset ja pienennä sulanutta poronlihaa. Laita pata ilman kantta uuniin noin tunniksi, jotta ylimääräinen liemi pääsee haihtumaan. Lisää lopuksi tilkka soijakastiketta. Tarkista maku ja tarjoa perunoiden, maustekurkun sekä puolukkahillon kera.

Tämä oli vaihteeksi kivanmakuista, kun yleensä valmistan poronkäristyksen perinteellisemmällä ohjeella.  Ja liedellä, joka edellyttää, ettei pataa voi valvomatta jättää porisemaan pariksi tunniksi. Helpommin ei siis ruoka juuri voisi valmistua, etenkin kun ihana Herra R. keitti perunat ja laittoi lisäkkeet tarjolle.

Nyt pitää taas jatkaa hommia, joten kuulemiin!