Voivoi, lautasliinojen väri ei nyt näytä lainkaan sopivan kattaukseen…

Blogiystäväni Uchimurina oli valmistanut jokunen hetki sitten possun sisäfilettä, joka oli saanut lisäkkeekseen tuoreiden viikunoiden maustamaa kastiketta. Kun meilläkin kaupasta löytyy parhaillaan viikunoita, oli ihan pakko testata ohjetta. Ja nam, herkullistahan siitä tulikin!

Komponentteja sunnuntaiateriaan: Marsala-viiniä, tuoreita viikunoita, herkkusieniä, pekonia (korvaa pancettan), salottisipulia ja tuoretta rosmariiniä.

VIIKUNAPOSSU

n. 600 g porsaan sisäfileetä
tuoretta rosmariinia
suolaa, mustapippuria
oliiviöljyä

kastikkeeseen:
100 g pekonia
3 kpl salottisipulia
100 g herkkusieniä
1-2 rkl voita
5-10 kpl viikunaa
1 dl Marsala-viiniä
vajaa desilitra lihan paistolientä tai kanalientä

Ohje on muokattu Uchimurinan versiosta: en ruskistanut lihaa ennen uunikypsennystä, vaan ruskistin uunissa. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsentämistä. Kuumenna uuni 250 C. Ripota possunfileelle rosmariinia, suolaa ja mustapipuuria. Hiero mausteet lihan pintaan öljyn avulla. Jätä liha maustumaan noin 10 minuutiksi. Nosta liha uunivuokaan ja vuoka uuniin.

Kypsennä kymmenisen minuuttia kuumassa uunissa, laske sitten lämpö 150 C  ja jatka kypsentämistä, kunnes possunfileen sisälämpötila on 67-69 C. Ota liha uunista ja peittele foliolla. Anna lihan vetäytyä kymmenisen minuuttia.

Valmista kastike: viipaloi pekoni, sipulit ja herkkusienet. Kuumenna paistinpannu ja sulata siinä nokare voita. Paahda pekoni-sipuli-herkkusieniseosta kunnes pekoni saa ruskean pinnan. Lisää pannulle kuutioidut viikunat. Kääntele seosta hetki. Lisää pannulle viini ja lihan paistolientä. Kiehauta, tarkista maku ja jätä odottamaan hetkeksi.

Leikka possunfileestä viipaleita ja lusikoi kastiketta päälle. Nauti riisin, paahdettujen perunoiden ja/tai salaatin kera. Punaviini sopii kyytpojaksi.

Huomenna sujahdetaankin sitten jo lokakuuhun. Mihin aika oikein karkaa? Työviikon päätteeksi perjantaina suuntaamme Herra Raadelman kanssa Turun Ruokamessuille (+kirjamessuille). Olen varannut meilel paikat sushikouluun! Sush shiunakkoon, mitähän siitä tulee?

8 kommenttia artikkeliin ”Viikunapossua

  1. Mukava nähdä viikunapossun päässeen levikkiin, sillä se oli tosissaan hyvää.

    Sush siunakkoon! Pian varmaan saamme lukea Rouvan ehdotuksia japanilaisen keittiön uudistamiseksi. Millaisia mahtavatkaan olla varsinaissuomalaiset sushireseptit!

    1. Juu, hyvää oli, kiitos vinkistä! Ehkä maailman rauhan vuoksi en hyökkää kuitenkaan japanilaiseen keittiöön – kun sinun rakas siippasi sattuu oleilemaan siellä. Sushi-tarjoiluissa on kyllä rima niin korkealla, kuin olla voi. En milloinkaan unohda niitä sushibaarin makirullia Atlantassa noin 20 vuotta sitten.

  2. Mahtavan kuuloinen resepti, marsala ja viikunat ovat herkkua. 🙂 Hieman olen kyllä kateellinen tuosta sushikoulusta, laitathan sitten kaikki hyvät vinkit jakoon? 😉

  3. Onpa kiva resepti, olen nimittäin aika huono käyttämään viikunoita ruoanlaitossa (hillon ja juuston syömistä ei lasketa;)) ja tästä sain kyllä inpisksen kokeilla uutta reseptiä 🙂

    1. Viikunat ja Marsala-viini toimivat oikein hyvin yhdessä. Pekonin kanssa ei kannata liioitella, koska se helposti jyrää muut maut alleen. Mistähän oikeaa pancettaa mahtaisi saada? Olisi kiva verrata sitä pekoniin…

  4. Pancettaa voi itse valmistella kiehauttamalla tavallista suomalaista suolattua läskiä vedessä 🙂 Tulee melkein ehtaa tavaraa..

Comments are now closed.