Voi ihanuus, mikä ruoka palasi muistiin viime viikolla, kun valmistin Herralle Raadelmasta vispipuuroa: marjamämmi! Teetin tätä joskus viime vuosituhannella peruskoululaisilla ja jopa hyvällä menestyksellä, eli pitivät. Nyt tuntuu tulevan hyvä sato puolukasta, joten eipä muuta kuin mämmintekoon!

MARJAMÄMMI eli ruispuolukkapuuro uunissa

5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1 l kylmää vettä
3 dl karkeita puuroruisjauhoja (löysin Kemiön Myllyn jauhoja, joita suosin muutenkin)

Laita uuni kuumenemaan 150 C. Voitele uunivuoka voinokareella (itse unohdin). Mittaa puolukat vuokaan, ja painele niiden rakenne kevyesti rikki. Talviaikaan puuroon voi siis käyttää puolukkasurvosta. Lisä sokeri, suola, ruisjauhot ja sekoita hyvin. Lisää vesi. Laita vuoka uuniin ja jätä kypsymään. Puuroa kannattaa sekoittaa kerran pari kypsennyksen alkuvaiheessa, mutta sitten sen saa jättää hautumaan. Kolmisen tuntia tuottaa jo tuloksen, pidempäänkin voi olla (joskin lämpöä kannattaa varmaan tuon jälkeen laskea noin 100 C).

Ripaus sokeria ja tilkka kylmää maitoa – ja nauttimaan!