Siinäpä viikonlopun keskeisimmät touhut. Sain päähäni perjantai-iltapäivällä seuloa Word Pressin uusia sivupohjia, ja loput aiheesta ovatkin nähtävillänne. Päädyin vaihtamaan Twenty Ten-templaten tällaiseen modernimpaan ja kuvavoittoisempaan versioon.Jos jotakin myönteistä Vuodatus.netin blogipalvelusta olisi pakko sanoa, oli siinä aika mukavasti skrollaantuva sivutoiminto. Jostakin syystä WP:n päivityssiirtymät vaativat klikkauksen ylemmän tason aiheotsikkoon, jotta pääsee sujuvasti skrollaamaan esimerkiksi viimeisen kuukauden päivityksiä (tai sitten olen itse tietämättäni asettanut sivustolle jonkin rajaustoiminnon). Tässä uudessa Rouva-blogissa näkee aihekuvina viimeiset yhdeksän päivitystä, joka ainakin itseäni viehättää.

Ja sompailemalla pääsivun alalaidan numeronäppäimillä pääsee melko joutuisasti katsomaan aiheita pidemmällekin. Olen soimannut itseäni pönttöpäisistä päivitysotsikoista, joista se kuuluisa ”Vanha-Erkkikään”  ei ota selvää jutun sisällöstä – saati pääse jonkin kadonneen ruokaohjeen jäljille. Ruokaohjeen löytymisen helpottamiseksi olin jo tehnyt oman alasivunsa, mutta toivottavasti nuo uudet artikkelikuvat johadattavat oikeaan osoitteeseen.

Täytyy kyllä myöntää, että mitä pidemmälle blogissani artikkelikuvia määritellesäni menin, sitä enemmän nousi häpeän puna poskille. Kamalia kuvia ja vielä kamalampia tekstejä. Vaan säilytänpä molemmat hirvitykset ihan vain siksi, että voi jonakin heikkona hetkenä käydä todentamassa itselleen jostakin mahdollisesta kehityksestä…

Tässä sitten rommiomenat, joita valmistin meille lauantaina. Meillä ei ole omenapuita eikä tuttaviakaan, joilta kotimaisia omenoita voisi ruinata, joten tein ruoan lähikaupan ompuista. Nokare vaniljajäätelö kruunasi herkun.

ROMMIOMENAT

6-8 kpl hapanta omenaa
keitinliemeen:
1 dl vettä
1 dl muscovado-sokeria (tai fariinisokeria tai ihan tavallista)
1 dl tummaa rommia (esim. Captain Morgan)
vuokien voiteluun: nokare voita

Kiehauta keitinliemen vesi ja sokeri. Lohko omenat, ja poista niistä siemenkodat ja varret. Laita omenat liemeen, lisää siihen rommi ja kiehauta. Keitä muutama minuutti, kunnes omenat alkavat muhentua. Ota keitos pois liedeltä ja jätä odottamaan jälkiruoan tarjoilua.

Kuumenna uuni 200 C. Voitele annosvuoat tai uunivuoka. Nostele omenat vuokaan, kaada liemi päälle ja kypsennä omenoita noin 15 minuuttia tai kunnes ne saavat kauniin värin. Omenat karamellisoituvat kivasti uunissa. Juuri ennen tarjoilua voit lirauttaa pienen määrän rommia omenoille ja annostella pinnalle jäätelänokareet. Vaniljakermavaahto sopisi myös.

Kävimme perjantaina Mälikkälässä lihakaupassa ja sieltä Herra Raadelmasta hankki minulle kauniin kukkakimpun. Asterit ovatkin vallan kauniita leikkokukkina…

…mutta myös parvekkeen syysistutuksessa, jonka tein. Hopeanauha ja joku pieni möhkö asettuivat somasti puutarhakoriin, jossa kesällä oli jättimäinen laventeli. Kesä alkaa siis todellakin jäädä taakse, vaikka viikonloppuna olikin aivan huikean lämmin sää ja aurinkoistakin.

Tänään säätä ei voi kehua, ja lisäksi Rouvaan on  iskemässä flunssa, joten eipä muuta kuin leuka vasten rintaa ja kohti uusia vastoinkäymisiä. Tai siis hyvää alkavaa viikkoa!

10 kommenttia artikkeliin ”Rommiomenoita, blogiuudistusta ja astereita

 1. Moi!
  Jotain erikoista asetuksissasi on, sillä omassa lemppariluettelossani sinun avauskuvasi on jätti-iso, yhtä iso kuin omat kuvani postauksissani, ei mahdu sivulle tuossa kohtaa 🙂

  1. Haa, päivittääkö se nyt kuvan lempparilistaan? Aiemmin ei tehnyt. Muutan siinä tapauksessa artikkelikuvan koon.

 2. Minunkin sivuillani kuva näyttäytyi jättiäläiskokoisena ja peitti blogitekstejä! Hyllytin sinut väliaikaisesti (anteeksi vain), kun ajattelin, että sulla on joku väliaikainen ongelma kuvissa. Palautan blogisi listalle, jahka kuvapulma on ratkaistu.

  1. Voi ei, korjasin jo kertaalleen! Kun pienennän arikkelikuvan, kutistuu se myös kuvakarusellissa. Kärsin nyt sitten hyllytyksestä, kunnes keksin jonkin ratkaisun kuvan koko-ongelmaan…

   1. EIköhän se pulma jotenkin ratkea, ja pääset pois hyllyltä 🙂 Pitää nyt tiirailla Top100 ruokablogilistalta, mitä herkkuja olet valmistanut.

    1. Joo, toivottavasti keksin vian alkulähteen. Ensinnäkin on ihan ihmeellistä, että Word Press yhtäkkiä pystyy generoimaan kuvan päivitykseen. Toisekseen, täytyy kysyä WP:n tuesta, että minkä se kuvista nappaa päivityskuvaksi. Mutta KIITOS pitkämielisyydestä, Kotiharmi, ja ANTEEKSI häiriö, jota todellakaan en tiennyt aiheuttavani!

   2. Minä tein saman väliaikaisen hyllytyksen, mutta pääset listalle heti takaisin, kun ryhdyt taas kiltiksi 😀 Hankalia nuo tuommoiset ongelmat, itse olen ihan käsi kaikkien tuollaisten kanssa.

    1. Tää ihan nöyränä täällä pyytää anteeksi!!! En voinut kuvitella, että artikkelikuva aiheuttaa tuommoista harmia. Lupaan ja vannon, kautta kiven ja kannon, että selvitän aiheuttamani sotkun ja korjaan sen!

     1. Eipä haittaa, olen muuten huomannut, että Ankerias Vipusen (niinikään word pressin käyttäjä) kuva on pikkuisen isompi kuin bloggerin käyttäjien kuviin verrattuna tuollaisessa listassa, jossa sinun kuvasi tuli nyt isona. Toivottavasti ongelma pian ratkeaa:)

Comments are now closed.