Rakas mieheni kutsuu itseään ajoittain McGyveriksi, jonka hieman varttuneempi tv-sukupolvi vielä muistaa näppäränä omatoimimiehenä. McGyver rakenteli milloin mistäkin romuista välineitä, joilla ratkaisi jonkin kiperän tilanteen.

Herraseni keräilee ulkovarastoonsa kaikenlaisia nippeleitä ja nappeleita, joista sitten tarpeen tullen kehittää ratkaisuja ongelmiin, joita (pääasiassa) Rouva kehittää. Muun muassa pyykinkuivaustelineen kiinnittäminen metallitankoon ruuvipuristimella, lonksuvan suihkukaapin oven korjaaminen teipillä ja entisen asunnon liesituulettimen aluslevyn virittäminen paikoilleen rautalangalla ovat tällaisia McGyver-temppuja.

Meillä on ollut jo jonkin aikaa pienoinen valaistusongelma olohuoneessa. Syylliset tähän olemme molemmat Herran kanssa, sillä kumpikin on rikkonut yhden senkin päällä olleista jalkalampuista. Ne olivat sellaista poistoerää, johon on aivan turha yrittää etsiä korvaavia osasia.

Muutama viikko sitten olimme haahuilemassa Hong-Kongissa ja bongasin siellä led-valonauhan. Pikkuisen piti taas Herralle perustella ideaani, mutta kyllähän tuo siihen lämpeni. Teimme siis uuden retken Honkkariin ja palasimme valonauhan kanssa. Saimme tehdä vielä kolmannenkin käynnin siellä, kun selvisi, että pelkkää lednauhaa ei voi kytkeä verkkoon. Muuntajan hankkimisen jälkee saimme siis valonauhan siinä olleella kaksipuolisella teipilla kiinni haluttuun paikkaan eli keittiön seinäkkeessa olevaan pieneen ulokkeeseen.

Tällä viikolla tuo teippi jotenkin väsähti ja koko hökötys putosi alas. Viime viikolla olin jo väsännyt pienen heijastussuojan ledvaloille, koska minun silmääni siitä tuleva valo oli inasen liian kirkas. Kun sitten jälleen tänään poikkesimme Hong-Kongiin, selitin Herralle, että olisi kätevää kiinnittää lednauha jonkinlaiseen kouruun tai putkeen, joka sitten kiinnitettäisiin seinäkkeeseen.

McGyver-pariskunta aloittikin huolellisen penkomisen sähkötarvikeosastolla – ja tadaa, keksi ratkaisun!!! Hankimme sellaisen johtokouruksi suunnitellun muovisoiron, jonka lievällä väkivallalla sai muuttumaa L-kiskoksi. Lednauha kiinni L:n pitkään sakaraan ja lyhyellä kuoru kiinni samaiseen ulokkeeseen ja siinä se. Nyt valo tulee kaikenlisäksi epäsuorana, joka on miellyttävää katsella. Hintaa tälle valaistusratkaisulle tuli suunnilleen 30 euroa, mikä ei ole paljon. Tämä on siis DIY-juttu jos mikä, ja ihan vapaasti käytettävissänne.

Yllä olevassa kuvassa näkyy jo vähän Halloween-somistusta. Ökkömönkiäiset ovat päässet vartioimaan mustaa magiaa…

…ja lepakot lepattavat portaikossa hämähäkin seittien joukossa. Hu-huu………..