Luontainen laiskuuteni on avittanut muutamien hyvien ”yhdenastianruokien” kehittelyä. Kun eilen vihdoin kohdallemme osui hellepäivä ja lämpömittarin lukema nousi +27 C, ei tullut mieleeni siirtyä keittiöön huhkimaan erilaisten ateriakomponenttien kanssa. Kamat pakkiin, pakki uuniin ja pihalle!

PORSAANKASSLERIA ALL IN ONE

n. 800 g porsaan kassleria (löysin Atrian vakuumipaketin)
marinadi+paistoliemi:
0,5 dl mangochutneyta
0,5 dl tomaattipyrettä
0,5 dl juoksevaa hunajaa
1 dl soijkastiketta
1-2 rkl voimakasta chilikastiketta
1 kpl sitruunan kuori raasteena
1-2 kpl valkosipulin kynttä raasteena
pieni pala tuoretta inkivääriä raasteena
lisäksi:
n. 1kg varhaisperunoita
1-2 nippua kesäsipulia
1 pak esikypsennettyjä maissintähkiä
4-5 kpl isohkoa melkein ylikypsää tomaattia
pinnalle:
oliiviöljyä, mustapippuria myllystä, suolaa
tarjoiluun:
tuoreita yrttejä maun mukaan
muutamia pepperoni-palkoja

Sekoita marinadin ainekset ja laita lihapala marinoitumaan noin puoleksi tunniksi. Ota iso uunivuoka ja rakenna leivinpaperista siihen veneenmuotoinen kouru. Nosta lihapala leivinpaperiveneeseen ja kaada marinadi päälle. Nosta vuoka 250 C uuniin ja kypsennä noin 15 minuuttia.

Kiehauta sillä välin vettä, lisää kattilaan suolaa ja keitä varhaisperunoita kiehuvassa vedessä noin 5 minuuttia. Tämän vaiheen voi skipata, jos pitää paistosta pidempään uunissa. Valuta perunat.

Paloittele maissin tähkät parisenttisiksi viipaleiksi. Tee tomaatteihin ristiviillot. Puolita kesäsipulit.

Ota vuoka uunista ja sysi kassler-venettä sivummas. Levitä muut ainekset vuokaan, lorottele niille antoisalla kädellä oliiviöljyä. Mausta kevyesti mustapippurilla ja suolalla. Laita vuoka takaisin uuniin ja laske lämpötila 175 C.

Kun vuoka on ollut puolisen tuntia uunissa, käännä perunoita ja maissipaloja. Jatka kypsnetämistä. Jonkin ajan kuluttua voit humpsauttaa kasslerin pois leivinpaperiveneestään ja sekoittaa ihanan makeansitkeän liemen kasvisten joukkoon.

Vuoka voi olla uunissa muutaman tunninkin, tosin silloin lämpötila kannattaa laskea 150 C. Kun nälkä alkaa kurnia uunista nousevien huikeiden tuoksujen vuoksi tai muuten vaan, on aika ottaa vuoka uunista ja lisätä komeuteen muutama pepperoni-palko ja vähän yrttejä.

Tuhdinpuoleinen punaviini täydentää aterian. Eikä tiskiäkään tule juuri lainkaan. Easy living…

2 kommenttia artikkeliin ”Helposti hellepäivänä

Comments are now closed.