Viime viikonloppuna Rouvaan iski käsittämätön basmatiriisin himo. Näin kaupassa uudistuneita Risella-riisin pakkauksia, ja  tuotemerkin vanhana tuotepäällikkönä (juu, sellaistakin on tullut tehtyä) jäin ihastelemaan niitä. Etsimättä tuli mieleen kasariherkku possua hapanimeläkastikkeessa. Kasari viittaa tässä yhteydessä siis 1980-lukuun!


POSSUA HAPANIMELÄKASTIKKEESSA

600 g porsaan sisäfilettä
pala inkivääriä
1 kpl punainen chili
3 kpl valkosipulin kynttä
0,5 kpl jättisipulia tai 1 tavallinen sipuli
2 kpl porkkanaa
1 kpl punainen paprika
0,5 rasiaa tuoreita herkkusientä
1 purkki ananaspaloja (170 g)
0,5 purkkia tomaattisuikaleita tai kokonaisia tomaatteja
( 1 purkki bambuversoja)

seesami- ja rypsiöljyä paistamiseen

Hapanimeläkastike:
0,5 dl kylmää vettä
0,5 dl kuivaa sherryä
ananastölkin mehu
0,5 dl soijakastiketta
2 rkl hunajaa
2 rkl tomaattipyrettä
1 rkl maizenaa
1 rkl riisiviinietikkaa
1 tl suolaa

Suikaloi porsaanfile ja kaikki kasvikset. Kasvisvalikoimaa voi muokata oman maun ja kodin varastojen mukaan, kunhan ei jätä inkivääriä, valkosipulia, chiliä ja sipulia pois.

Kaada paistinpannuun rypsiöljyä ja sen joukkoon tilkka seesamiöljyä. Ruskista liha pannulla ja siirrä suikaleet kattilaan.  Paista kasviksia hetki pannulla, niiden tulee olla kypsiä mutta ei pehmeitä vaan rapeita. Kaada kasviksetkin kattilaan ja sekoita hyvin, annan hetken hautua.

Valmista kastike: mittaa nesteet pieneen kulhoon ja lisää maizena sekä loput aineet. Kaada seos hetkeä ennen ruoan tarjoamista kattilaan, kiehauta kunnolla ja hauduta vielä muutama minuutti. Tarkista maku.

Tarjoa hapanimelää possua pakkauksen mukaan kypsennetyn basmatiriisin kera.

Tuollaista mausteisen lämmittävää ruokaa tänä kesänä on kaivannut, kun säät ovat olleet joko sateisia tai tuulisen viileitä. Tämä aamu avautui kauniin aurinkoisena, mutta lämpöasteita mittariin nousi vain +10! Ja on kesän korkein kohta! Alkuviikolla laitoin meillä jo yläkerran lattialämmityksen päälle, kun varpaat tuntuivat palelevan.

Herra Raadelmasta on viettänyt tämän viikon Levillä. Mukavaa vaikuttaa miehillä siellä olevan. Onneksi edes hyttyset kiusaavat! Tuon hapanimeläkastikkeen jämät muuten matkasivat Herran mukana pohjoiseen. Kuulemma oli maittanut sielläkin.

Rouva on puskenut töitä ja perustanut yritystä. Tiistaina ilmeni, että ansiosidonnaisen päivärahat olikin jo tullut käytettyä yhtä lukuunottamatta. Olin jossakin vaiheessa laskenut päivät kuukaudella väärin. No, eipä muuta kuin nettiin ja yrityslomakkeita täyttämään. Vieläkin sapettaa starttirahapäätös. Parhaillaan olen eräänlaisessa ”vapaassa pudotuksessa”. Ainakaan tulotaso ei voi laskea, kun se nyt on täysi nolla…

Vaan huomennapa on lauantai, ylihuomenna sunnuntai ja maanantaina palaa oma rakkaani reissustaan. Pitänee kehittää jotakin hemmottelua. Ensin viikonloppuna itselleni ja alkuviikoksi miehelle.

Tässä vielä viikon tunnelmiin sopivaa musiikkia: Miles Davis Quintet ja ”It never entered my mind”.

2 kommenttia artikkeliin ”Basmatiriisin himo

  1. Tuo ruoka kelpaisi meidän miehillekin!

Comments are now closed.