Tässäpä suklaan ystäville varsinainen torttujen torttu! Ohje on alunperin suosikkikokkini Michael Björklundin ja vuoden 2005 Strömsö-ohjelmasta. Olin tyystin unohtanut koko ohjeen, mutta onneksi Rouva H. Mehu-Maijoistamme oli tallentanut sen.

Suklaa-pähkinäbrownie

200 g  tummaa suklaata
200 g  voita
3 kpl  kananmunaa
4 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
3 dl saksanpähkinämurskaa (karkeahkoa)
2 kpl suklaapatukkaa, esim. Dajm

Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat voilla. Kuumenna uuni 175 C lämpimäksi. Rouhi pähkinät karkeahkoiksi. Murskaa myös suklaapatukat karkeasti. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa, jäähdytä hetki.

Vaahdota kananmunat ja sokeri vaaleaksi, hyväksi vaahdoksi. Lisää suklaa-voi–seos munasokerivaahtoon, vatkaa koko ajan. Ripottele vehnäjauhot ja pähkinät taikinaan ja levitä se vuokaan. Levitä päällimmäiseksi karkeasti rouhitut suklaapatukat.

Kypsennä uunin keskitasolla noin 20 minuutta. Kakun keskustan tulee jäädä kosteaksi. Jäähdytä kakku ja tarjoa notkean vaniljajäätelön kera.

Kannattaa kytätä kakkua, ettei se pääse liian kypsäksi. Kakun keskustan tulee olla tahmaista! Paitsi että kakku on kostea, se on myös rapea, mikä onkin mukava yhdistelmä.

Tämä maaliskuinen sunnuntai oli oikein erinomaisen keväinen. Selailin aamupäivällä taimikuvastoa ja voi mikä polte puutarhatöihin siitä syntyikään. Olisi huikeaa, jos tänä vuonna kevät saapuisi hujauksessa eikä vetkuttelisi viime vuoden tapaan.

Alkavalle viikolle on ihmeellisesti kasautunut kaikenlaista touhua: kirjoittajakerhomme kokoontuminen, web designer -kurssin päättäjäiskahvit sekä erään työprojektin kick-off-tilaisuus. Ja neljän viikon päästä vietetään jo pääsiäistäkin. Kevätpöhinää!

2 kommenttia artikkeliin ”Suklaabrownie

  1. Tää oli hyvää! Melkeinpä parempaa seuraavana päivänä. 🙂

Comments are now closed.