Keväinen sää saa aikaan vihreän kaipuun. Tämän vahvisti viime vuonna graafisen sunnittelun opettaja, joka avasi väriopin perusteita. Rouvalla vihreän  tarve ei rajoitu sisustuselementteihin, vaan nyt on saatava elimistöönkin vihreää eli salaattia suurina annoksina. Niinpä eilisillan ateriamme ainekset ovatkin vihreitä: pestolohta ja vihersalaattia. Voi että kun maistuivat herkullisilta. Ja helppoakin näiden väsääminen oli.

Lohen ohje on Valiolta kevyesti muokattuna, salaatti ”se perinteinen” eli useita eli salaattilaatuja karkeasti palasteltuina, muutama tomaatti lohkoina ja puolikas kurkku suikaleina. Salaattikastikkeessa on vain runsaskätisesti valutettua neitsytoliiviöljyä, kitsaammin annosteltua viinietikkaa ja tilkkanen balsamicoa. Mausteet rouhin suoraan salaatille juuri ennen tarjoilua eli mustapippuria myllystä ja merisuolaa toisesta myllystä. Pari basilikalehdykkää vielä joukkoon ja siinäpä se.

PESTOLOHI

n. 800 glohi- tai kirjolohifilettä
1 kpl sitruunan mehu
n. 1 tl suolaa
1 dl valmista pestokastiketta
1 dl raastettua mustaleima-emmentalia tai paremesaania
1 dl murskattuja pinjansiemeniä

Laita uuni kuumenemaan 175 C. Huuhtaise kalafile ja poista nahka. Paloittele kala reilunkokoisiksi annospaloiksi ja nosta ne uunivuokaan. Valuta kaloille sitruunanmehua ja ripottele hieman suolaa. Sivele kalapalat valmiilla pestokastikkeella. Sekoita keskenään juustoraaste ja murskatut pinjansiemet, levitä seos kaloille.

Kypsennä 175 C uunissa noin 30 minuuttia. Kypsennyksen loppuvaiheessa kalan pinnan voi ruskeuttaa grillivastuksen alla.

2 kommenttia artikkeliin ”Keväistä kalaa – pestolohta

  1. Onpahan tosiaan keväinen kattaus! Pestolohta olen itsekin laittanut, vaikkakin simppelimpänä versiona. Mutta kiitokset tästä; ensi kerralla lisään siihen vielä mustaleimaemmentalia ja pinjansiemeniäkin.

    1. Minäkin olen tehnyt aiemmin pestolohta, mutta kummasti nuo pinjansiemenet ja täyteläinen juusto toivat uutta kierrettä ruokaan. Tuoksui aivan Italialta!

Comments are now closed.