No ei. Vaikka Rouva on täällä blogissakin tunnustautunut ”jouluihmiseksi” (yököttävä käsite), ei joulu nyt ihan ensimmäiseksi nouse mieleen.

Syitä on oikeastaan kaksi: ensinnäkin nurmikot vihertävät kauniisti viime viikon hallayöstä huolimatta, ja maisema näyttää enemmänkin keväiseltä kuin talviselta – ja etenkin tänään, kun aurinko tekee nousuaan itäisellä taivaalla. Toiseksi: saimme Herran kanssa nauttia jouluisista tuoksuista ja mauista jo syyskuussa. Se taas liittyy tähän kuvaan:

Kuva: Eckes-Granini Finland Oy Ab

Sain tehtäväkseni kehittää jouluisen ruokalahjavinkin Marlin glögiuutuudelle! Kuten kuvasta näkyy, lahjavihje on vaahtokarkit!

Joitakin vuosia sitten laadin Marlille muutaman jouluisen menun ruoanvalmistusohjeineen, ja nyt tuo poiki uuden jutun. Ja voi että, kun oli mukavaa puuhaa! Tänä syksynä oikein mikään ei ole sujunut (etenkään opinnot), joten oli todella huikeaa päästä patojen ja kattiloiden kimppuun ja saada jotakin aikaiseksi.

Marlin tämän vuoden uutuusglögi on siis Mustikkainen Premium glögijuoma, joka maistuu vallan mainiosti mustikalta ja tuoksuu huumaavasti kanelilta ja neilikalta. Vaahtokarkit nyt eivät kenties edusta perinteisintä joulukarkkivalikoimaa, mutta olivat aika hauskat valmistaa. Raaka-aineetkin niihin löytyvät ihan lähikaupasta, eikä edes kummallisia aineksia tarvita: sokeria, kananmunan valkuaista, liivatejauhetta ja tietysti Marlin mustikkaista glögiä. Värjäsin vaahtokarkit sinertäviksi elintarvikevärillä, mutta senkin voi jättää tekemättä, jos haluaa välttää lisäaineita. Ja vaahtokarkkien valmistaminen on vaivatonta touhua, lähinnä vatkaamista.

Suosittelenkin siis virittäytymistä glögikauteen vaahtokarkeilla! Onpahan vähän vaihtelua – ja ainakin näin epäjoulumaiseen luonnontilaan sopivaa!