Jos eilen herkuttelimme kesäisellä, hieman Välimeri-tyylisellä aterialla, oli tänään vuorossa syksyinen ja suomalainen kooste.

Kypsensin eilen possun mausterullan, joka on Herran ja Rouvan suurta herkkua. Rulla on helppotekoinen: se keitetään suolavedessä, jossa on makuaineina sipulia, porkkanaa, laakerinlehtiä, mauste- ja mustapippureita sekä mausteneilikoita. Keittoaika on kolme tuntia, mutta keitosta ei suinkaan tarvitse vahtia koko aikaa. Mausterulla sai vetäytyä yön yli keitinliemessään, ja tänään maistelimme sitä ensin ihan sinällään ja nyt aterialla sinappihunnutettuna. Nam! Viikolla saamme vielä ruisleipävoileipiä, joiden kruununa samaista ”raitalihaa”.

Eilisen keittopuuhiin liittyi vielä syksyn ensimmäisen rosollin ainesten kypsentäminen. Voi että, kuinka tuonkin maun on voinut vuoden mittaan unohtaa! Rosollin kyytipoikana oli vaahdotettua, etikalla ja sokerilla maustettua kermaa sekä pikaisesti kyhätty sinappi-tilli-silli.

Jälkiruoaksi kokosin meille jäätelöannokset, joissa oli vaniljajäätelön lisäksi kourallinen tämän sadon puolukoita ja kunnon annos kinuskikastiketta (se helppo: vetomitoissa yhtä paljon fariinisokeria ja kuohukermaa, lyhyt kiehautus ja valmis!).

Parhaillaan täällä Raadelmassa on asuntoesittelysuma. Meidän taloyhtiöstämme on myynnissä kaksi asuntoa ja tuossa rannan puolella yksi. Jännä nähdä, kuka myy nopeimmin. Toista meidän taloyhtiömme asunnoista myy samainen rouva, joka on myynyt Rouvan kaksi aiempaa kotia. Todellinen asuntokaupan ammattilainen, joten veikkaan siis häntä!