Kesäinen syyspäivä sai arvoisensa päätöksen katkarapuaterialla, jonka puolestaan ideoi Rouva Pirkanmaalta. Hän lähetti oman lauantaiateriansa ohjeen meille, mutta sen verran tein muutoksia, että vaihdoin lämpimän kuskus-lisäkkeen Taboulleh-salaatiksi. Jäi vielä kokeiltavaa toiseksikin kerraksi, terveiset Pirkanmaalle!

CHILIKATKARAVUT

1 pussi kokonaisia pakastettuja katkarapuja
1 dl Paholaisen hilloa tai muuta chilivalmistetta (chilitahnaa)
n. 1 dl oliiviöljyä

Sekoita öljy ja Paholaisen hillo tasaiseksi seokseksi ja laita katkaravut kohmeisina seokseen. Marinoi muutama tunti. Levitä juuri ennen ruokailua katkaravut laakeaan uunivuokaan ja grillaa ne uunissa. Tarjoa lämpiminä. Rouva P:n ohjeessa kehotettiin käyttämään uunivuokaan syntyvää lientä kuskusin kastikkeena, minkä voin uskoa toimivan erinomaisen hyvin.

TABBOULEH

2 dl bulguria/kuskusia + 2 dl kiehuvaa vettä
1 nippu persiljaa
(50 g tuoretta minttua )
2 kpl varsisellerin vartta hienonnettuna
1 kpl punasipulia hienonnettuna
1/2 kpl kurkkua hienonnettuna
2 kpl tomaattia kuutioituna
1 kpl paprika kuutioituna

kastike:
1 dl sitruunamehua
0,5 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria

Kypsennä bulguri tai kuskus pakkauksen ohjeen mukaan. Rapsuttele kuskus-jyvät haarukalla kuohkeaksi keoksi.

Hienonna yrtit. Kuutioi varsiselleri ja paprika. Kuori kurkku, poista siemenet ja kuutioi se. Halkaise tomaatit, poista siemenet ja kuutioi ne.

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada salaatille. Anna salatin tekeytyä hetki kylmässä.

Tabbouleh-salaattiin tutustuin Cordon Bleu-kurssilla ja se muistui nyt mieleeni. Raikas kesäinen salaatti, josta kuskus kuitenkin tekee hieman ruokaisamman. Käytin valmistukseen täysjyväkuskusia. Kuten kuvasta näkyy, meillä ei ollut tuoretta minttua, mutta laitoin salaattiin tuoretta basilikaa. Hyvin sopi joukkoon!

Löysin jääkaapista vielä paketillisen halloumi-juustoa ja päätin lisätä sen ateriaan. Leikkasin juuston melko paksuiksi viipaleiksi ja paistoin ne oliiviöljyssä kullanruskeksi. Täydensivät ateriaa oikein sopivasti, samoin kuin viileä valkoviini.

Kiitokset Rouva P:lle hyvästä ideasta!