Arki kun nyt koitti, niin palattiinpa keittiössäkin perusruokien pariin. Tosin asiaa avitti paikallisen K-kauppiaan varastotilanne; jostakin syystä hyllyt ammottivat eilen tyhjyyttään. Onneksi löytyi pekonia – ja vieläpä tarjoushintaan!

 Näyttää kieltämättä epämääräiseltä…

Pasta Carbonara on helppo, nopea ja hyvänmakuinen arkiruoka. Siitä kiertää lukuisia reseptejä, joissa pekonin, kerman, keltuaisten ja mustapippurin lisäksi ruokaa lisätään milloin herneitä, milloin herkkusieniä tai sitten sitä maustetaan valkosipulilla. No, tämä minun ohjeeni on sveitsiläiskoulutuksen saaneelta keittiömestari Christopher Bueyiltä, joka perehdytti Rouvaa aikoinaan Cordon Bleu-kokkauksen saloihin.

PASTA CARBONARA
(4 normaaliannosta, 2 nälkäiselle)

2 pkt tuorepastaa
vettä, suolaa
2 pkt pekonia (yht. n. 300 g)
4 kpl keltuaista
3 dl kuohukermaa
mustapippuria myllystä
suolaa
parmesaaniraastetta

Laita iso kattilallinen vettä kiehumaan. Keitä siinä pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti. Samanaikaisesti erota keltuaiset (valkuaisista saa taas marenkeja!) ja vatkaa kerman kanssa tasaiseksi seokseksi, mausta. Leikkaa pekoniviipaleet saksilla kylmään paistinpannuun ja kuumenna, kunnes ovat rapeita.

Kokoa pasta: valuta pasta ja palauta se kattilaan. Kaada joukkoon pekonit rasvoineen. Sekoita huolellisesti. Lisää kattilaan kermaseos ja kuumenna pastaseosta kunnes se sakeutuu. Sekoita ahkerasti, ettei homma kokkeleidu.

Kumoa tarjoiluastiaan ja ripota pinnalle reippaasti parmesaaniraastetta. Jauha lopuksi mustapippuria myllystä niin paljon kuin sielu sietää. Nauti.

Kelpo mättöä, joka tekee eetwarttia vaikkapa dagen efter-tilanteissa (ei nyt ollut meillä tästä kyse). Yöruokana verraton, kokeiltu on!

Ja tällaisiin tunnelmiin päättyi eilinen tiistai. Teimme Herran kanssa jo molemmat ihan täydet päivät omia töitämme. Ihme ja kumma, ei v—ttanut lainkaan!

Vielä kun pääsisi näistä painajaisista eroon, niin elämä hymyilisi. Toissayönä leivoin Barack Obamalle joulukakkua ja viimeyönä minua uhkailtiin aseella…Onkohan nyt musta kuu?