Maisema tänään 10.4. illansuussa.

Varsinais-Suomessa on nyt nautittu kaksi päivää keväästä: lämpötila on ollut +10 C:n tietämillä, aurinko on paistanut huikean kirkkaana siniseltä taivaalta ja lumet ovat hälvenneet hyvää vauhtia.

Kuusistonsalmi pitää tiukasti kiinni jääpeitteestään, vaikka uutisissa on kerrottu vuolaasti virtaavasta Uskelanjoesta, tulvivasta Perniönjoesta ja Aurajoen koettelemuksista Halisten ukkojen ryskyessä kohti jokisuistoa. Jää on selvästi hapertunutta meilläkin, mutta edes lupaavaa pälveä siellä ei vielä ole.

Herra pesi tänään painepesurilla etupihan hiekoitussoria ja lakaisi pihaa muilta osin. Rouva puolestaan bongasi männävuotiset krookuksensa: ne olivat muodostanee sievät siniset nuput.

Krookukset ujoina.

Myös helmihyasintit antoivat elonmerkkejä. Ilmeisesti noissa sipulikasveissa on ytyä kahdeksikin kevääksi, vaikka luulin niitä yksivuotisiksi.

Viime syksyn viimehetkillä uusittu nurmikkokin vaikuttaa selvinneen talvesta hyvin. Meidän pääsiäisrairuohoamme onkin tänä vuonna neliökaupalla!

Talven koettelumuksista olivat selvinneet myös nämä kaverukset:

Puutarhatonttumme Unelias ja Panelias.

Naisyhdistyksemme Mehu-Maijojen traditioihin on kuulunut jotakin perhejuhlaa viettävän jäsenen ”iloinen” yllättäminen puutarhatontuilla. Onneksi Rouvan polttareiden aikaan Hong-Kongista olivat kaikkein suurimmat tontut jo päässeet loppumaan – ensimmäinen tontutettu Mehu-Maija kun sai noin metrisen veijarin pihamaalleen! Eikä muuten ollenkaan näin hillitynvärisen!

Eilen avasimme myös terassikauden, kun nautiskelimme kylmät drinksut ennen syntymäpäiväateriaa. Ihan hyvin tarkeni parvekkeella yhden juoman ajan.

Seuraava etappi kevääntulemisessa voisi olla grillikauden avaaminen. Se jäänee odottamaan vappua. Pääsiäinen tulee meillä sujumaan enemmälti paaston kuin notkuvien herkkupöytien merkeissä; Rouva pääsee/joutuu tähystettäväksi juuri pyhien jälkeen, ja ruokavaliosta täytyy karsia kaikki kiinteä osuus jo pääsiäispäivänä (ei ihme, että varauslistalla oli tilaa). Herra on luvannut olla solidaarinen ja jakaa paaston. Blogiin ei siis ole odotettavissa pääsiäislammaspostausta!