Vihdoinkin!

Tässä meidän parvekkeella asettautuneet narsissit: KEVÄT tulee sittenkin! Narskut viettivät viime yön pakkasessa ulkosalla ja selvisivät hyvin. Päivät ne olivat jo ehtineet kouliintua Varsinais-Suomen viileään säähän Puutarhakeskus Kauppilan pihalla.

Perkasin myös eilen suutariksi mennyttä sipulikukkapommia, josta kerroin täällä blogissa jokin aika sitten. Kuinka ollakaan, nuutuneiden hyasintin ja krookuksen varsien seasta nousi muutama terhakka tulppaanin aihio. Kastelin istutuksen, ja Herra kantoi sen tänään ulko-ovemme vierustalle. Voi olla, että sieltä vielä nousee valkoisia sipulikukkia iloksemme, eikä se mennytkään ihan mönkään. Syyllinen liian varhaiseen kukintaan on meidän ulkovarastomme, joka osoittautui liian lämpimäksi.

Tällä viikolla on kevääntulon lisäksi tapahtunut kivoja asioita. Kävin tiistaina haastateltavana Ideasta yrittäjyyteen -kurssin ”pääsykokeissa”. Haastattelu kesti vajaat kymmenen minuuttia, ja jo saman päivän iltana sain tietää tulleeni hyväksytyksi. Edessä on siis kahden kuukauden paneutuminen liiketoimintasuunnitelmiin ja kannattavuuslaskelmiin. Voi että olen onnellinen! Jotenkin on sellainen olo, että nyt on alkamassa uusi aikakausi. Tai sitten olen vain höyrähtänyt kevään, narsissien, auringonpaisteen ja kurssihaun yhteisvaikutuksesta.

Myönteisiin ja suorastaan iloisiin asioihin kuuluvat myös huomisen perjantain illanistujaiset. Naisyhdistyksemme Mehu-Maijat kokoontuvat kevätmiitinkiinsä meille. Herra puolestaan suuntaa itäiseen pääkaupunkiin, ja menee ystävineen katsomaan jääkiekon SM-liigan semifinaaliottelua Espooseen.

Mehu-Maijojen kokoontumiseen olen suunnitellut tällaisen aterian:

MENU

Antipasto-lajitelma:

Kotijuusto-tomaatti-basilika-vartaat
Katkarapuja chili-valkosipuliöljyssä
Parmankinkkua ja hunajamelonia
Kylmäsavuhärkää ja marinoitua paprikaa
Salamia ja marinoituja oliiveja
Herkkusieniä etanoiden tapaan
Artisokkaa sitruunamarinadissa
Maalaispatonkia

Soligo Prosecco & OPM

*

Parsaa Hollandaise
Erraruriz Sauvignon Blanc & OPM

*

Pavlova Leena Palotien tapaan
Torres Floralis Muscatel Oro

*

Korvaamattomana apuna juomavalinnoissa on toiminut rakas lankoni, Herra Pirkanmaalta. Ruokien valmistusohjeita voin laitella tänne blogiin tuonnempana.

Parsa on nyt nostettu tarjoilun keskiöön, koska se sattuu olemaan Herran ja Rouvan lempikasvis – olemmehan molemmat ”kevään lapsia” ja juhlimme syntymäpäiviämme ensi viikolla. Monesti juhlapäivän aterialla on komeillut juuri parsa lisäkkeineen; hollandaisea nyt ainakin, mutta välillä myös parmankinkkua, parmesania tai katkarapuja.

Halusin vielä panostaa huomisen Mehu-Maija-illan visuaaliseen ilmeeseen ja kävin eilen Artekissa hankkimassa pöytäliinakangasta. Tässä valinta, eikös sovikin narsissiteemaan:

Siena. Alvar Aalto vuodelta 1954