Kuva: Timo Mäkipää

Rouva Raadelmasta on aivan hulluna blineihin, mutta inhoaa niiden paistamista pikkuruisilla paistinpannuilla. Niinpä blinipannukakulle on ollut tilausta! Olen sitä aiemminkin kokkaillut, mutta nyt uudella ja paremmalla ohjeella. Maistuisiko?

Kuva: timo Mäkipää

Blinipannukakku 2.0

7 dl maitoa
1 dl smetanaa
1 dl kermaviiliä
25 g tuorehiivaa
2 dl tattarijauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl suolaa
4 kpl kananmunaa

paistamiseen:
50 -75 g voita sulatettuna

lisäksi:
200 g smetanaa
1 kpl punasipuli
noin 100 g mätiä
ruohosipulia
mustapippuria myllystä

Lämmitä maito, smetana ja kermaviili kädenlämpöiseksi. Kaada seos taikinakulhoon ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita nesteeseen jauhot ja suola. Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä leivinliinalla peitettynä noin tunnin ajan tai kunnes taikina kuplii reilusti.

Laita uuni kuumenemaan 250 C asteeseen. Nosta uuninkestävä paistovuoka uuniin. Juuri ennen pannukakun paistamista lisää vuokaan reilu nokare voita.

Sekoita blinitaikinaan kananmunat. Kaada taikina voisulan päälle uunivuokaan, laske uunin lämpötila 225 C ja paista 25–30 minuuttia uunin keskitasossa. Blinipannukakun pinnalle voi halutessaan lisätä vielä nokareen voita.

Valmistele lisäkkeet blinipannukakun paistuessa: Vaahdota smetana sähkövatkaimella ja laita pursottimeen.  Kuori ja hienonna punasipuli. Sulata ja valuta mäti, tarkista sen suolaisuus. Leikkaa ruohosipuli haluamallasi tavalla (tai jätä kokonaan pois).

Ota kypsä blinipannukakku uunista ja anna sen asettua hetki. Pursota smetanaa pannukakulle, asettele punasipulia ja mätiä mielesi mukaan ja jätä osa tarjoiltavaksi. Viimeistele blinipannukakku ruohosipulilla ja mustapippurirouheella. Nauti snapsin ja/tai oluen kera. Viininystävä valitsee kyytipojaksi rutikuivan kuohuviinin tai shampanjan.

Kuva: Timo Mäkipää

Nämä kerrassaan upeat blinipannukakkukuvat on ottanut taitava yhteistyökumppani Timo Mäkipää, joka muuten kuvasi myös Rouvan itsensä jokunen aika sitten. Muotokuvani löytyy blogin välilehdeltä Rouva Raadelmasta.

Pidimme eilen pienen ruokakuvaussession, jonka tuloksena sain käyttööni valikoiman huikeita otoksia. Muun muassa tämän namipalan:

Kuva: Timo Mäkipää

Kyseessä on Valion ohjeella leivottu ”Suklaapatukkakakku”. Se on älyttömän hyvää ja sopisi jälkiruoaksi vaikkapa tuolle blinipannarille, mutta en suosittele kokeilemaan, ellei ole vähän harjaantuneempi kotileipuri.

Resepti on täynnä sudenkuoppia, esimerkiksi kinuskin sakeus ei synny ohjeen suositusajassa. Kuuman kinuskin lisääminen tuorejuuston joukkoon on toinen vaaran paikka. Ja oma kakkupohjani muodostui todella jämeräksi, mutta se nyt voi olla mittausvirhekin.

Kuva: Rouva ihan ite kännykkäkameralla 😉

Varsinais-Suomeen on saapunut kevät, ja me olemme Herra R:n kanssa vastaanottaneet sitä muun muassa GT-maljoin. Kyllä se vaan niin taitaa olla, että kevät on ihmisen parasta aikaa. Nautinnollista alkukevättä teille kaikille 🙂

 

4 kommenttia artikkeliin ”Blinipannukakku on helppo herkku

  1. On mahtavaa! Itse en olisi keksinyt tuota. Minäkään en pidä blinien käryttelysrä, oli sitten kirkastettua voita tai ei. Pitää kokeillä. Meillä tykätään blineistä ja mädistä. Upeaa kevättä,

    1. Kannattaa kokeilla, tämä on hyvää! Olen muokannut valmista blinipannariohjetta äitini legendaarisen pannukakkuohjeen suuntaan. Uunipannun kuumentaminen on ”äitiosuus” ja toimii mainiosti.

      Ihanaa kevättä teillekin 😊😊😊

  2. Mielenkiintoinen tuo blinipannari. Voisi sopia minullekin…täytyypä säästää resepti ensi talvea varten koska nyt on blinit syöty tältä erää. Aurinkoisia ja tuulisia terveisiä Maalaisbistron Annelta.

Comments are now closed.