kreikkalainen_leipa_1

Blogini pitempiaikaisille lukijoille ei ole uutta se, että fanitan Henri Alénia ihan täysillä. Nyt idolini oli tempaissut HS:n ruokatorstaijuttuun täytetyn leivän. Pakko oli tehdä meillekin.

kreikkalainen_leipa_lahikuva

Myöskään se, että himoitsen kaikkea pikkusuolaista, ei liene uutinen blogin seuraajille. Voisin elää sinihomejuustotäytteisillä tuulihatuilla, tanskalaistyyppisillä voileivillä, tapaspaloilla, antipastolla ja niin edelleen.

Täytettyä leipääkin olen kokeillut aiemmin, muistaakseni TV-kokkien ”Two Fat Ladies”-sarjan ohjeella. Täytteeksi paistettiin mediumkypsäksi kunnon lohkare naudan entrecôtea ja leipää vetäytettiin noin vuorokausi. Se ei kuitenkaan ollut hyvää, leipä jotenkin lötkistyi jääkaapissa ja lihan puolikypsyys ei ollutkaan mieluisaa jäähtyneenä.

Mutta Henkka ei pettänyt, tämä oli NIIN herkullista että ei paremmasta väliä. Ihan pikkuisen oikaisin ja käytin alkuperäisohjeesta poiketen valmista grillibroileria. Toimii. Vaihdoin myös mintun basilikaan, kun pidän siitä enemmän.

basilika_

Täytetty leipä Henri Alénin tapaan

1 kpl maalaisleipä
1 kerä rapeaa keräsalaattia
2-3 kpl tomaatteja tai puoli rasiaa miniluumutomaatteja
200 g fetajuustoa
tuoretta basilikaa
noin 1 dl oliiveja
puolikas grillattua broileria
oliiviöljyä
merisuolaa ja mustapippuria myllystä

Leikka maalaisleivästä yläpinta auki. Koverra leivän sisus, käytä se vaikkapa korppujauhon valmistamiseen.

Lado puolet huuhdelluista ja kuivatuista keräsalaattilehdistä leipämaljan pohjalle. Viipaloi tomaatit ja levitä salaatille. Mausta tomaatit suolalla ja mustapippurilla.

Murskaa fetajuusto, ja levitä puolet siitä tomaattien päälle.

Jätä broilerin nahka käyttämättä. Paloittele broilerin liha suupaloiksi, ja nosta ne fetamurskan päälle. Ripota oliivit broilerikerrokselle. Lisää myös hienonnettu basilika. Levitä nyt loppuosa fetamurskasta leipään. Valuta hieman oliiviöljyä täyteaineille. Peittele pinta salaatinlehdillä.

Laita leivän yläpinta paikoilleen. Kääri leipä folioon tai muovikelmuun ja nosta jääkaappiin vetäytymään.

Leikkaa leivästä reilunkokoisia viipaleita ja nauti.

kreikkalainen_leipa_2

Taidankin tästä hilppaista jääkaapille ja leikata palasen leipää, jotta lihapullien valmistaminen sujuisi sutjakammin. On yksi tinki täyttämättä nimittäin…

5 kommenttia artikkeliin ”Eväsleipää

 1. Ah ja voi! Meillä onkin tässä Kauppiaskadulla nykyään luomuleipomo- pakko hakea lämmintä leipää päivittäin .. Ja voi että muistutit ihanasta kokkiohjelmasta, olin jo unohtanut nuo leidit- toivotaan että netistä löytyy. Toinen ihanuus on kokkaavat tanskalaisveljekset 🙂

  1. Täytyykin tulla leipäkaupoille sinne Pariisiin, luin jutun leipurista.

   Ja Pricen veljekset ovat ihan parhaita tv-kokkeja, toivottavasti taas pian palaavat ruutuun.

  1. Ja herkullisia olivat kanttarellit ja mustikat, kiitos vielä nnistä ❤

   Tuo täytetty leipä oli hyvää, se olisi aivan ihana reissueväs vaikka päivämatkalle veneellä. Vink-vink 🙂

Comments are now closed.