tyolounas

Muistatteko Nalle Puhin kaverin Kanin, jolla on aina kiire? ”Kanin Kiirepäivinä” Kanin pitäisi ehtiä touhuta vaikka mitä, mutta se raukka ei ehdi tehdä mitään, kun on NIIN kiire. No, täällä Rouva Raadelmasta ja samat tunnelmat. 

hajonnutkello

Parhaillaan minulla on meneillään useita ihania projekteja, joista kaikista olen aivan innoissani. Olen saanut kirjoittaa, valokuvata, opettaa, somettaa, kehittää ruokaohjeita ja vaikka mitä, mutta ajankäyttöä joudun fundeeraamaan parhaillaan oikein kovin. Voisipa säätää kelloa jollakin konstilla kulkemaan vähän hitaammin…

Olen etuoikeutettu, sillä arkeani jakaa rakas puolisoni Herra Raadelmasta. Hän on ottanut hoitaakseen ison osan tavanomaisesta kotitalouden pyörittämisestä.

tomaatti

Vaan tässäpä muutama pikainen ateriavinkki kiireen keskelle: lounaan voi mainiosti korvata tomaattimehulla, jonka joukkoon ripotellaan raejuustoa, basilikaa (jos on vielä), merisuolaa ja mustapippuria. Pitää pitkään nälän loitolla, suosittelen.

tomaattikyljykset

Omituisesti tämä toinenkin kiireruokavinkki liittyy tomaattiin (liekö lykopeenilla stressiä lieventävä vaikutus): ketsuppikyljykset. Resepti on jostakin 1970-luvulta ja todella omituinen.

Se menee näin: laita voideltuun uunivuokaan noin sentin kerros ketsuppia. Lado sille porsaankyljykset. Niille voi ropsauttaa vähän suolaa ja mustapippuria, mutta ei ole pakko – ketsuppi maustaa hyvin.

Laita sitten jokaiselle kyljykselle ananasrengas. Täytä ananasrenkaan keskikolo fariinisokerilla. Levitä lopuksi vuokaan niin paljon ketsuppia, että kyljykset peittyvät.

Vuoka 200 C uuniin vartiksi, perään uuniperunat. Laske uunin lämpötila 150 C ja jatka kypsentämistä ainakin tunnin ajan. Nauti! 

Bussiness Discussion

 Näihin kuviin ja tunnelmiin!

2 kommenttia artikkeliin ”Ajanhallintaa ynnä muuta arkista

  1. Hienoa että on mukavia ja vaihtelevia töitä- muista myös pitää vapaata 🙂

Comments are now closed.