juustokeksit

Vietimme noin viikko sitten seitsemättä hääpäiväämme, ja sen kunniaksi piti tietenkin korkata pullo kuohuvaa juhlajuomaa. Likimain tyhjästä jääkaapista löytyi parmesaanin palanen. Se muuttui juustokekseiksi ja pääsi mukaan juhlintaan. Hävikkiherkku siis tämäkin!

 

juustokeksit_l

Mieluusti olisin löytänyt jääkaapista myös viikunahillopurkin, mutta se oli hävinnyt jonnekin. Muutama tuore aprikoosi toi makeutta ja hieman raikkauttakin juustotarjoiluumme. Saint Agur-juusto on ehdoton suosikkimme, nam.

Juustokeksit

(noin 20 kpl)

100 g voita
50 g parmesaaniraastetta
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1,5 rkl vettä

voiteluun: kananmunaa, pistaasipähkinöitä

Sekoita huoneenlämpöiseen voihin juustoraaste. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja suolaripaus. Nypi jauhoseos voiseokseen tai aja ainekset sileäksi monitoimikoneessa. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Laita taikina leivinpaperille, kääri paperin avulla se pötkyläksi ja nosta jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Kuumenna uuni 200 C. Leikkaa kovettuneesta taikinapötköstä noin puolen senttimetrin paksuisia viipaleita. Nosta viipaleet leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Voitele keksit kananmunalla, ripota pinnalle pistaasipähkinärouhetta ja nosta pelti uuniin. Kypsennä noin 15 minuutin ajan tai kunnes leivonnaiset saavat kauniin kullanruskean värin.

Jäähdytä juustokeksit ja tarjoile juuston kera.

syyskuu_2015

Muuten hääpäiväjuhlintamme jäikin melko maltilliseksi. Töitä on ollut ihan kiitettävästi, kaikenlaisia projekteja, ja niitä on tullut hoideltua niin arkena kuin pyhänäkin. Esimerkiksi viime viikolla vietimme joulua…

Kävimme ruokamessuillakin, jossa tapasimme ison joukon ”vanhoja” työkavereitamme. Oli kivaa! Tosin sain tuliaisiksi sieltä taas kuumeisen flunssan, mutta sellaistahan tämä suolistosairaan ihmisen elämä on 🙂

kanervat_korissa

Syksyn tuntua on ollut ilmassa jo jonkin aikaa. Olemme viileydestä ja pimeydestä huolimatta nauttineet elämästämme ja istuneet pitkiä iltoja terassillamme. Naapurilta saatu terassilämmitin on osaltaan avittanut oleilua – kiitos ystävät!

Vaan nytpä toivotan aurinkoista tiistaita. Kuulemiin.