lansiseina__koko_olohuone

Olimme jo pidempään keskustelleet Herra R:n kanssa olohuoneen seinien maalaamisesta, ja nyt homma on pulkassa. Kolme seinää sai värikseen harmaan – ja mikä muutos siitä seurasikaan?

olohuoneen_matto (1024x672)

Tältä näytti tuo sama tila noin vuosi sitten. No, ei tuo muutos suurensuuri ole, mutta merkittävä kumminkin. 

lansiseina_olohuone

Jos jotakuta sattuu kiinnostamaan, on tuo vaalea harmaa savyltään K499/Graniitti. Vaihdoimme vähän televisiotason järjestystäkin, mutta ihan pienesti vaan.

itaseina_olohuone

Sen sijaan olohuoneen toisessa päädyssä muutimme rahin ja ”sherrypöydän” paikkoja. Vaihtelu virkistää! 

Tämä korkea päätyseinä oli varsinainen maalirempan syy. Meillä oli reilu vuosi sitten suursiivous, jonka aikana yksi noista tuon ison taulun yläpuolella olevista pikkumaalauksista putosi ja levitti pigmenttiä seinään. Herra R. tunnollisena miehenä riensi pyyhkimään väriä, mutta sepä levisi vain laajemmalle alalle. Vaikka enin osa väriaineesta saatiin pois, etsiytyi katse aina siihen tuhruiseen kohtaan. Vaan ei enää!

makuuhuone

Alakerrassa päätyseinät maalattiin tummemmalla harmaalla. Sävy on N499/Basaltti. Mallailimme rakkaan tytärpuoleni Susan kanssa harmaan sävyjä viime kesänä, kun remppaa suunniteltiin. Susannan viisas ehdotus oli valita tummempi sävy kuin itse olisin tohtinut: ”Jos kerran maalaatte, niin miksei sitten kunnolla!” Kiitos vaan sinne Lapuan suuntaan :)! Ensi viikonloppuna maestro pääseekin jo arvioimaan lopputulosta omin silmin. Kivaa!

Makuuhuoneen yleisilme rauhoittui kummasti, sillä massiivinen sängynpäätymme sulautuu nyt paremmin tummaan seinään. Bonuksena tuli vielä inan hämärämpi yötunnelma – eipä uskoisi, mutta todellakin makuuhuonessa on nyt pimeämpää kuin ennen.

tyohuone

Ja tässä vielä työhuone uudessa kuosissa. Muuten: pesimme viime kesänä itse vedellä, painepesurilla ja Marseille-saippualla pari villamattoa, ja niistä toinen kuvassa. Eivät menneet juuri miksikään, tai no puhtaiksi tietenkin! 

maalari_tyossaan

Maalaurempan toteutti Maalaus- ja Muutostyöt JL Oy, ja täytyy kyllä kehua Jaakkoa: työ sujui megasiististi, joutuisasti ja erittäin huolellisesti. Suosittelemme kybällä!

palsternakkacrisp

Lopuksi vielä pieni vinkki vaikkapa tulevan viikonvaihteen Halloween-juhlintaan. Kokeilin muutama viikko sitten palsternakkachipsejä, jotka olivat kerrassaan ihania. Dippikastikkeena oli Dijonin sinapilla maustettua kermaviiliä. Reseptin poimin muistaakseni Anna-lehdestä. Se meni kutakuinkin näin: keitä pari kuorittua palsternakkaa puolikypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Paloittele juurekset tikuiksi, pyöräytä ensin  hunajassa ja sitten korppujauho-parmesaaniraasteseoksessa. Nosta tikut leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paista rapeiksi 225 C uunissa. Mums!

Mukavaa maanantaita ja uutta viikkoa! 

6 kommenttia artikkeliin ”Grey is new black – vai valkoinen?

 1. Upealta näyttää! Etenkin makkari tosi tunnelmallisen oloinen!
  Mistä oh huikea champpanja/orkidea malja on hankittu? Itsellä tuollainen hakusessa.

  1. Tuo ihqu kulho on lietolaisesta Mielikuvat-myymälästä. Se oli ainokainen ostaessani, mutta voihan olla, että niitä on tullut lisää. Stockmannilla tuommoisia näkee tuote-esittelyissä, esimerkiksi täynnä sukkia. Lienee siis alunperin jotakin somistustavaraa.

 2. Hienolta näyttää, tosiaankin!
  Tuota maljaa minäkin taivastelin keväällä. Vinkkaan tänne, jos satun jostain löytämään 😉
  Jokasyksyinen punajuurista villiintyminen on laajentunut myös palsternakkavillitykseksi. Chipsejä on ihan pakko kokeilla!

  1. Näin tuollaisia maljoja Stockmannilla tänä syksynä, kun osasin niitä vahdata. Jostakin myymälätarvikekaupasta ehkä voisi löytyä. En kyllä tiedä yhtään edes nimeltä. Laita ihmeessä vinkkiä, jos löydät 🙂

 3. Ihana koti! Jos en asuisi meillä, niin asuisin teillä 🙂

Comments are now closed.