haukitahna1 (1280x980)

Lupasin puolitoista viikkoa sitten olla häiriköimättä blogosfääriä, mutta ei mahda mitään. Tämä ohje nimittäin on IHAN PAKKO jakaa! Nimi ei ole hääppöinen, haukitahna, mutta voi pojat, mikä makuelämys se onkaan! Kesän paras ruoka evö 🙂

Ohje on napattu Glorian keittokirjasta vuodelta 2003. Resepti on hauholaisen Ilorannan maalaistalon emännän, Leena Haaviston käsialaa. Olen kokeillut tätä kerran aikaisemmin, mutta savustimen puutteessa toisinto on lykkääntynyt.

Fresh fish pike Isolated on white background

Koska Kauppatorin Kalapojilla sattui olemaan pyyntituoretta haukea ja koska eilinen päivä oli todella kuuma, päädyin penkomaan ohjeen esiin. Alunperin hauesta kun piti tehdä kvenellejä, mutta kuka niitä jaksaisi keitellä + 30 C säässä.

Savustin pulleita haukifileitä parikymmentä minuuttia sähkösavustimessa, ja suolasin ne vasta jälkikäteen. Savustettu hauki on muuten käsittämättömän hyvää ihan sellaisenaan, mikä kuulostaa erikoiselta, sillä yleensä savukaloiksi suositellaan rasvaisia kaloja. Kannattaa kokeilla, jos osuu ”rantarosvo” kohille!

Haukitahna

450 g savustettua haukifileetä
150 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g voita
3 kpl kovaksikeitettyjä kananmunia
1 dl kermaa
n. 2 rkl sitruunanmehua
ripaus valkopippuria
suolaa maun mukaan

Ruodi savustetut haukifileet, poista mahdollinen nahka. Laita ainekset monitoimikoneeseen ja jauha karkeahkoksi tahnaksi. Tarkista maku.

Huuhtele silikonivuoka kylmällä vedellä ja pakkaa haukitahna muottiin. Peittele astia tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin. Anna tekeytyä noin tunnin ajan.

Kumoa haukitahna tarjoiluastiaan ja viimeistele kasviksilla. Tarjoa paahdetun hapanleivän ja kylmän oluen kera.

haukitahna1 (1280x980)

Rouva Raadelmalla on ollut ihmeellisiä ongelmia kameransa kanssa, ja siksi nyt sama kuva toistamiseen. Olen jo täysin kyllästyneenä epätarkkoihin kuviini palauttanut kameran tehdasasetukset, kun alkoi ottaa niin paljon päähän. Toivottavasti kamera palautuu ennalleen.

Arttu_1_v_p (995x1280)

Vaan tässäpä melko tarkka kuva viime perjantain päivänsankarista: Arttu täytti vuoden 19.7.! Synttärikutsut pidetään tulevana viikonloppuna ja juhlitaankin oikein kunnolla, sillä samalla päättyy meidän kesälomamme. Nyt vaan nautitaan hellepäivistä ja lämpöisistä illoista. Kuulemiin! 

 

6 kommenttia artikkeliin ”Olisiko tässä kesän paras herkku?

  1. Olipas mukavaa, että häiriköit! Tämä haukitahnan ohje tuli taas kuin tilauksesta. Vanhemmillani on pari katiskaa laiturin vierellä, viimeksi eilen maistoin mummon haukipihvejä. Nyt tuli uutta käyttöä savustuspöntöllekin. Nautitaan lomasta ja keleistä 😀
    P.S. Arttu söpsis!

    1. Joo, kannattaa kokeilla hauen savustamista. Siitä saisi hyvää salaattiainestakin, jos ei jaksa tahnaan asti. Ja hei: oikein ihanaa loppukesää teille 🙂

Comments are now closed.