juhannuspyttäri2 (1280x897)

Toinen onnistuneista juhannusruokalajeistamme oli pyttäri varhaisperunoista. Juhannusaattona sujui vielä kokkailu ulkonakin, ja pääsimme testaamaan uutta Muurikka-kesäkeittiötämme. 

muurikka_keskeittio1 (1280x1199)

Tämä setti sattui olemaan Cittarissa melkomoisen hyvässä tarjouksessa, joten teimme mielestämme hyvät kaupat. Kesäkeittiö on Muurikan uutta mustaa mallistoa, ja se jos mikä ratkaisi asian.

Olen joskus vuosia sitten valmistanut Muurikan huomattavasti vaatimattomammalla paistolevylla niin pyttäreitä, lettuja kuin sizzling fajitasta, joten tekniikka oli tuttua. Kaasu kuumentaa levyn nopeasti ja kyllin kuumaksi. Onhan tämä vaunullinen malli mukavampi kypsään ikään ehtineelle kotikokille kuin kykkiminen maan rajassa  🙂 !

juhannuspyttäri3 (1280x916)

Juhannuspyttäri eli pyttipannu raaoista varhaisperunoista

1-2 pak pekonia (à n. 170 g)
(nokare voita ja liraus rypsiöljyä)
n. 400 g hyvää lenkkimakkaraa
n. 150 g meetwurstia
n. 1 l varhaisperunoita (raakoina)
1 npp kesäsipulia
suolaa ja mustapippuria myllystä
n. 2 dl kermaa

4 kpl kananmunaa

tarjoiluun: suolakurkkua ja punajuurta kuutioina

Suikaloi pekoni. Leikkaa lenkkimakkarasta ja meetwurstista kuutioita. Pese ja kuutioi perunat. Hienonna sipuli.

Kuumenna laakea paistokasari tai Muurikka-levy. Laita pekonit paahtumaan (paistokasariin ne voi laittaa jo aiemmin, jolloin pekonin rasva sulaa kuumennusvaiheessa). Kun pekoneista alkaa irrota rasva, lisää pannulle makkarakuutiot ja tarvittaessa tilkka rypsiöljyä tai nokare voita. Paista aineksia, kunnes makkarat saavat väriä.

Siirrä paistuneet makkarat Muurikka-levyn reunoille ja lisää joukkoon perunat. Kääntele niitä hetki rasvassa. Lisää joukkoon sipulit, ja jatka ainesten paistamista. Voit loiventaa lämpöä tässä vaiheessa. Mausta ja  tarkista maku.

Riko kananmunat paistolevyn reunamille. Paista ne haluamaasi kypsyysasteeseen.

Lisää lopuksi pannulle kerma. Sekoita ahkerasti. Kytke lämpö pois Muurikasta. Tarkista perunoiden kypsyys. Siirrä pyttäri tarjoiluastiaan. Nosta kananmunat pinnalle ja tarjoa välittömästi.

juhannuspyttäri1 (1280x803)

Maustekurkku- ja etikkapunajuurikuutiot kuuluvat pyttäriin. Ruokajuomana olut lienee luontevin valinta, ainakin meille. Jotenkin tulivat mieleen Tampereen-vuoteni ja Tillikan kuuluisa pyttäri, jota joinakin sunnuntaipäivinä tuli syötyä. Oi nuoruus!

grilli1 (789x1280)
Muistaakseni en ole kertonut vielä toisesta uudesta ulkokokkailulaitteestamme eli grillistä, jonka tarjoushaukkana bongasin viime talvena Finnish Design Shopin alennusmyynnistä. Grillin hinta putosi merkittävästi alen loppukierroksilla, ja niinpä kotiutin tämän kaunokaisen.

IMG_3986 (850x1280)

 Se on Eva Solon perusmalligrilli, joka lämpiää briketeillä. Älyttömän hyväksi havaittu, ja lisäksi se toimii mainiona parvekepöytänä silloin kun emme grillaa. Nyt saisi vaan tuo ilma lämmetä sen verran, että pääsisi kunnolla ulkoruokintakauteen. Toivotaan niin!

2 kommenttia artikkeliin ”Ulkoruokintakauden pyttäri

  1. Onpa muuten tosiaan nätti grilli ja naamioituu näppärästi, kun ei ole käytössä. En ole vastaavaa täällä nähnyt – jos nyt en ole erityisesti hakenutkaan. Täytyypä pitää mielessä.

    Kävisikö Murikka paellan valmistamiseen?

    1. Juu, sopii niin paellaan kuin jambalayaankin. Muurikka kuumenee todella nopeasti ja hyvin kuumaksi, mikä on hyvä juttu tällaisten ”sekamelskaruokien” valmistamisessa.

Comments are now closed.